Ceca Bojković brani Revu - Zaustavila kamion! (VIDEO

Autor:

26.05.2021 15:00

Foto:

Foto:

Glumica Svetlana Ceca Bojković priključila se borbi za odbranu bare Reve. Ona je stala ispred kamiona kako bi sprečila da na toj lokaciji bude istovaren građevinski otpad



Već 6. dan traje blokada prilazu bari Reva u Krnjači, kako bi se sprečilo dalje odlaganje građevinskog otpada. Građani i aktivisti više organizacija neprestano drže blokiranim prilaz ovom mestu. Oni danima pokušavaju da odbrane Revu, sprečavajući kamione da na toj lokaciji istovaruju šut.

A kao javna ličnost, glumica Ceca Bojković pružila im je moralnu podršku i mnogo više od toga.

Pročitajte i Svetlana Bojković prvog muža ostavila je zbog Mucija Draškića: Moji brakovi su se preklopili!

twitter printscreen

 

U nedelju su džakove tog otpada odneli pred Skupštinu Beograda.

Ekološki aktivisti upozoravaju da ta divlja deponija na levoj obali Dunava preti da preraste u ekološku katastrofu i traže da se ona zaštiti zakonom kao zelena oaza Beograda i Srbije. To područje je i stanište ptica koje je od međunarodnog značaja, a pojedine vrste su zaštićene evropskim konvencijama.

I glumica Svetlana Ceca Bojković priključila se borbi za odbranu bare Reve - na snimku objavljenom na društvenim mrežama, glumica je stala ispred kamiona kako bi sprečila da na toj lokaciji bude istovaren građevinski otpad.

Pročitajte i Svetlana Ceca Bojković - Ima mnogo razloga da se čovek ovde rastuži i razbesni

Za Beogradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, međutim, radi se samo o privremenom postrojenju gde može da se odloži zemlja „iz iskopa“ i građevinski otpad. Uveravaju da taj otpad nije opasan, iako dokumenta koji to dokazuje zapravo još nema.

 

 

Komentari. (0)

Loading