IZABRANI NAJBOLJI

Dominacija Weeknda na dodeli Billboard muzičkih nagrada (FOTO / VIDEO)

Autor:

24.05.2021 14:39

Foto:

Foto:

Kanadski kantautor The Weeknd pokupio čak 10 priznanja, reper Drejk proglašen umetnikom decenije, a pop rok zvezda Pink osvojila nagradu za muzičku ikonu i izvela nastup sa kćerkom Vilou



Kanadski kantautor The Weeknd apsolutni je pobednik ovogodišnje dodele Billboard muzičkih nagrada koja je održana sinoć u Los Anđelesu. Vlasnik hita “Blinding Lights” dominaciju je pokazao osvojivši čak 10 priznanja. Reper Drejk je proglašen umetnikom decenije, a pop rok zvezda Pink je osvojila nagradu za muzičku ikonu.

Pročitaj i Kraj ljubavi: Selena Gomez i The Weeknd nisu više zajedno

The Weekend je na dodelu došao sa 16 nominacija a proglašen je, između ostalog, najboljim muškim umetnikom, najboljim izvođačem radijskih pesama, najboljim R&B umetnikom i najboljim R&B muškim umetnikom. Uz to, “After Hours” proglašen je najboljim R&B albumom, dok je njegov hit singl “Blinding Light” osvojio nagradu za najbolju radio pesmu i najbolju R&B pesmu.

Getty Images

 

- Želim da se zahvalim mojim roditeljima. Zbog vas sam čovek kakav sam danas. Ne uzimam ovo zdravo za gotovo - rekao je muzičar koji je nepravdeno izostavljen sa dodele Grammy nagrada jer nije dobio niti jednu nominaciju, iako je ostavio značajan kreativni i diskografski trag u muzičkoj industriji prošle godine.

Drejk, koji nosi titulu najviše osvojenih Billboardovih nagrada svih vremena, dobio je nagradu za umetnika decenije.

Getty Images

 

Pink je dobila nagradu za muzičku ikonu, na dodelu je došla sa sinom Džejmisonom i kćerkom Vilou, sa kojom je izašla i na scenu i priredila pravi mali šou.

Getty Images

 

Njih dve su pokazale svoje izuzetne akrobatsko-gimnastičke veštine dok su zajedno izvodile koreografiju za pesmu “Cover Me In Sunshine” i o tom nastupu se najviše pričalo nakon dodele.

Ceremoniji dodele Billboard muzičkih nagrada prisustvovali su pevačice Ališja Kiz i HER, glumica Prijanka Čopra i bend Jonas Brothers, glumica Megan Foks i njen momak Machine Gun Kelly...

Getty Images

 

Mnogo nastupa je snimljeno unapred za dodelu koja je emitovana na NBC-u, a koju je vodio pevač Nik Džonas. Nastupi uživo održavali su se isključivo na otvorenom u Los Anđelesu, pred publikom koja je nosila maske.

Pročitaj i Pink DOBILA zvezdu na Bulevaru slavnih, 20 godina čekala na to (foto)

Pogledajte foto-galeriju sa dodele Billboard muzičkih nagrada:

 

Komentari. (0)

Loading