Večeras navijamo za Srbiju - Uraganke poručuju "Spremne smo kao zapete puške!"

Autor:

22.05.2021 14:00

Foto:

Foto:

Veliko finale Evrovizije večeras! Ženski trio Hurricane nastupiće pod rednim brojem 8, a za muzički tron Evrope i Australije, pesma "Loco, Loco" će se takmičiti sa još 25 numera



Veliko finale 65. Evrosonga otvoriće predstavnica Kipra Elena Cagrinu, dok će takmičenje zatvoriti pesma iz San Marina Adrenalina koju izvode Senit i Flo Rajda.

Trio "Hurricane" će svoju pesmu "Loco loco" otpevati pod rednim brojem 8, nakon Portugalije a pre Ujedinjenog Kraljevstva.

Pročitajte i Kakva energija - Uraganke oduvale Evropu!

Foto: EBU / Andres Putting

 

Zanimljivo je da pesma „Loco loco“ ima najviše pregleda na zvaničnom YouTube kanalu Evrovizije u odnosu na ostale učesnike iz druge polufinalne večeri.

Nastup od četvrtka uveče do sada ima 4,5 miliona pregleda na YouTube, a više pregleda imaju samo predstavnica Rusije koja je nastupila u prvoj polufinalnoj večeri pre četiri dana i koja do sada beleži 9,2 miliona pregleda i pesme Ukrajine sa 6,7 miliona pregleda.

Grupa Hurricane večeras peva za pobedu na Eurosongu, a Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević pokušaće Srbiji da donesu prvo mesto i "douze points" od što više zemalja koje glasaju.

Pročitajte i BRAVO DEVOJKE! Srbija u finalu Evrovizije!

EBU / Andres Putting

 

U toku su poslednje pripreme za večerašnje finale, a srpske predstavnice su se direktno iz Roterdama uključile u Jutarnji program Prve televizije gde su podelile svoje utiske, ali i istakle da su "spremne za pobedu".

Otkrile su da su spavale "manje nego što bi trebalo", ali da im to ne smeta da i večeras briljiraju na sceni.

- Pa onako, manje nego što bi trebalo. Dovoljno da budemo na visini zadatka i pobedimo. Pobedićemo! Hvala puno svima na podršci. Nema treme, spremne smo kao zapete puške! Trema je prošla nakon prvog polufinala, sada ćemo da se zabavljamo i uživamo na sceni. Uživajte uz nas! - rekle su. za "Prvu"

Pročitajte i Ljubavna priča iza kulisa Evrovizije - Kako se boriti protiv seksi konkurencije?

EBU / Andres Putting

 

Inače, Dankan Lorens, Holanđanin koji je trijumfovao 2019, neće, nažalost, večeras nastupiti uživo, kao što je planirano, jer je pozitivan na koronu, ali je, srećom, njegov raniji nastup snimljen.

Voditeljka Duška Vučinić, dugogodišnji šef delegacije našeg evrovizijskog tima istakla je i veliku ulogu Marije Šerifović u Roterdamu

- Njena podrška je neprocenjiva, prenela je devojkama svoja iskustva.

Iako će Uraganke dati sve od sebe da nam donesu pobedu, kladionice bolji plasman predviđaju predstavnici Francuskinje Barbare Pravi, a zanimljivo je da je ova pevačica, zapravo, srpskog porekla.

Barbara Pravi peva pesmu "Voila", i prema podacima kladionica moguće je da će zauzeti drugo mesto. Pobedu, za sada, kladioničari predviđaju Italiji. 

Pročitajte i Niko ovo nije očekivao - Moćna poruka Lene Kovačević!

Foto: Dean Mouhtaropoulos Getty Images

 

Uzimajući u obzir da finale ima posebnu težinu u odnosu na polufinala, organizatori su spremili bogate revijalne segmente za samo finalno veče — program će biti otvoren posebnim kratkim filmom o nadi i pozitivnim porukama za budućnost, nazvanim Transcending lights (Transcendirajuća svetla).

Nakon ovog kratkog filma, koji će predstavljati i neki vid najavne špice finalne večeri, biće emitovana ceremonija defilea svih 26 finalista uz prateću muziku koju je komponovao najmlađi holandski di-džej Piter Gabrijel. Sice Baker, izvršni producent ovog događaja, najavio je da će ceremonija svečanog defilovanja finalista biti brže završena u odnosu na prethodne godine.

Pročitajte i Uoči putovanja na Evroviziju - Slatke muke pred Roterdam za "Hurricane"

EBU / Andres Putting

 

Kako i gde gledati i slušati?

Gledaoci u Srbiji će imati mogućnost da prate finalno veče Evrosonga od 21.00 i to na programima Radio-televizije Srbije, ali i putem video-striminga na:

RTS 1
RTS HD
RTS Svet
Radio Beograd 1
RTS Planeta >>
YouTube.com/Eurovision >> Pratite Evroviziju sa Glorijom!

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading