Kardašijanka optužena za šverc!

Autor:

07.05.2021 20:00

Foto:

Foto:

Kim Kardašijan i Kanje Vest su još 2016. otpočeli osvežavanje svog životnog prostora, kuće u Kalabasasu. Po svemu sudeći nije se štedelo, a, navodno, se išlo toliko daleko da su pokušali da prokrijumčare vrednu skulpturu boginje Atine, za koju se pretpostavlja da datira još 100 - 200 godina pre Hrista



Kalifornijska policija omela je Kim Kardašian (40) u naumu da prokrijumčari donji deo kipa ženskog tela u haljini. Optužnica je podignuta ove godine, iako je fragment antičke skulpture zaplenjen još 2016. godine.

Pročitajte i Kim Kardašijan na meti udvarača - holivudskih zvezda, biznismena, sportista, a čak i plemića!

Kim Kardasijan, Kanje Vest, Dimitrios Kambouris, Getty Images for The Met Museum, Vogue via Guliver

 

Naime, trebalo je da skulptura stigne kod Kim dok je preuređivala kuću u Kalabasasu, a nakon što je otkriveno šta je u pošiljci, sud u Los Anđelesu podigao je optužnice protiv Kim i njenog tadašnjeg dizajnera enterijera Aksela Vervurdta.

- Kim nikada nije kupila tu skulpturu, ovo joj je prvi put da čuje za nju - rekli su iz PR službe Kim Kardašian.

Pretpostavlja se kako je ovo fragment izgubljene skupine Atina i Marsije iz Samije, jedno od najpoznatijih dela grčkog skulptora Mirona.

Pročitajte i Kanje Vest progovorio o razvodu - Evo šta zahteva od Kim Kardašijan

Pošiljka u kojoj je pronađena skulptura sadržavala je uz Mironovu Atinu još 40 antikviteta, dekoracija i nešto modernog nameštaja, a vredela je gotovo 750 000 dolara. Galerija belgijskog dizajnera Vervurdta takođe tvrdi da nise znala kako je deo skulpture ukraden.

- Nema dokaza da je ovo delo ilegalno izvezeno iz Italije - glasila je izjava, a dodali su da nemaju razloga da veruju da ih je galerija od koje je delo otkupljeno lagala o poreklu skulpture.

Pročitajte i Nepristojna ponuda šokirala je javnost, a u sve je upletena Kim

- Moguće je da je njeno ime korišćeno bez dopuštenja i podržavamo istragu kako bi se skulptura vratila zakonitim vlasnicima - zaključio je Kardašijankin portparol.

Istoričari umetnosti Mironu pripisuju uvođenje veće dinamike u skulpturu, posebno kod figura atleta, premda mu je prenošenje emocija zadavalo nešto veće probleme. Kao primer toga često se uzima njegova najpoznatija skulptura Diskobol (bacač diska).

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading