Feđa Stojanović: Žao mi je što me nije poslušao

Autor:

05.05.2021 21:30

Foto:

Foto:

Feđa Stojanović preminuo je danas. U jedinoj ispovesti koju je dao posle smrti sina Uroša osvrnuo na njegov odlazak u Ameriku kao i na to za čim žali: Bio sam protiv njegovog odlaska u Ameriku, Uroš mnoge stvari nije želeo da govori nikome, a poslednjih godina kontaktirali smo samo meilom jer mi je zabranio da mu telefoniram



Naš poznati glumac Feđa Stojanović koji je danas preminuo u svom domu u Beogradu, u septembru 2017. godine izgubio je sina Uroša, filmskog reditelja koji je poslednjih devet godina živeo u Los Anđelesu. Uroš je preminuo u 44. godini, a u Holivudu je pokušavao da snimi svoj prvi film. Feđa se od smrti sina nikad nije oporavio. Odmah posle strašne vesti pobegao je u posao.

Pročitajte i Fantastična jutra i suton na Dunavu, Feđa Stojanović - Sreća se zove Dunav!

Jakov Simović/Gloria

 

- Prezirem one koji daju intervjue dok se njihovi bliski nisu još ni ohladili i odmah sam počeo da radim, da nikome ne moram da pričam o tome. Užasno mi je teško, i kao roditelj se osećam strašno što baš ništa u životu nije hteo da me posluša, ali, pošto sam vrlo svestan njegove ličnosti, možda je i dobro što me nije slušao. Možda sam ja bio previše oprezan u svom životu, možda sam previše pristajao na neke kompromise na koje on nikad nije hteo da pristane. Naravno, to ga je, na kraju, koštalo života, ali je za veliko poštovanje, upravo zbog toga što je bio ono što ja nisam. Ja to veoma cenim, ma koliko mi bilo bolno, jer sam svestan da je uradio sve onako kako je on hteo- otkrio je glumac u ekskluzvnoj ispovesti za Gloriju.

Pročitajte i Feđa Stojanović - Sicilijanska svadba sa ukusom srpske rakije

Jakov Simović/Gloria

 

Feđa kao roditelj priznaje da njegov sin nije baš dobro snalazio u odnosima sa ljudima.

- Tu je možda pokleknuo. Mnogo je verovao ljudima, pogotovo onima iz njegove branše. I mislim da je tu pogrešio. Mogu samo da zamislim šta se zbivalo u Americi. Devet godina se tamo borio, slušao razna obećanja, a tamo je, u filmskoj industriji, zaista pakleno. Svi koji bili tamo, pričali su mi da se dešavaju strašne stvari. Ali, njemu je u poslu krenulo, čak je potpisao ugovor da režira jedan film, bio je prezadovoljan scenarijem i to je pripremao uoči smrti. Nažalost, nije stigao da ga uradi. A ja sam bio od smaog početka protiv odlaska u Ameriku, kumio sam ga i molio da se vrati. Međutim, Uroš me jednostavno nije slušao. 

Glumac se odavno pomirio s činjenicom da je njegov sin bio osobenjak i da je voleo da živi samo po svojim pravilima.

 

 

 

 

Komentari. (0)

Loading