Klavijaturista i aranžer

Domaća scena u suzama - preminuo Aleksandar Banjac!

Autor:

28.04.2021 17:15

Foto:

Foto:

Preminuo Aleksandar Banjac, klavijaturista i aranžer napustio nas je pre vremena, a očajne kolege opraštaju se od poznatog muzičara.



Aleksandar Banjac preminuo je u 45-oj godini života, vest o njegovoj smrti potvrdile su potresene kolege, koje su se putem društvenih mreža opraštale od proslavljenog muzičara.

Banjac je rođen 22. decembra 1976. godine u Ćupriji. Neverovatan talenat za klavijature pokazao je još u osnovnoj školi, srednju muzičku školu 'Isidor Bajić' završio je u Novom Sadu. Nakon toga, upisao je Akademiju umetnosti, muzički odsek Kompozicije u klasi Milana Mihajlovića i Slavka Šuklara.

Takođe je bio član 'Vojvođanskog omladinskog orkestra', kao i 'Big Band-a RTV Novi Sad'. Sarađivao je i sa Majklom Kerstingom iz Nemačke kao i sa mađarskim bluz gitaristom Laslo Atilom. U prvoj polovini 90-ih bio je član sastava 'Revir', potom je od 1996. postao član novosadskog fank/rnb benda 'Colibri' sa kojim je obišao celu zemlju. Poslednjih nekoliko godina bio je stalni član grupe Tanje Jovićević - 'Oktobar 1864'.

Kao studijski muzičar, klavijaturista/aranžer svirao je na više od 40 pop albuma (Goca Tržan, Tanja Banjanin, Xenia, Elvis J. Kutrović...) Muzička izdanja na kojima je imao zapaženo učšće bilo kao instrumentalista ili kompozitor su: Partenon/Revir - nezavisno izdanje (1994), Kasandrin Glas - Metropolis (1996), II/Revir - PGP (1997), Balkanopolis - nezavisno izdanje (1999), Akos - Germany (2000), Aleksandar Dujin / Smooth - Radio 021 (2000), prenosi portal 021.

Takođe je učestvovao i na jednom od legendarnih koncerata Zdravka Čolića, održanog na beogradskoj Marakani 2007 godine.

Komentari. (0)

Loading