NIJE OČEKIVAO

Entoni Hopkins: Umesto po Oskara, šeta livadama Velsa

Autor:

26.04.2021 19:15

Foto:

Foto:

Zašto ser Entoni Hopkins, ovogodišnji dobitnik nagrade Američke filmske akademije za najbolju glavnu mušku ulogu, inače novi najstariji glumac dobitnik Oskara, nije bio na dodeli u Los Anđelesu



Kada je protekle noći u Los Anđelesu, britanski glumački bard Entoni Hopkins (83) proglašen dobitnikom Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu “Otac”, nagradu u njegovo ime trebalo je da preuzme i da održi govor Olivija Kolman, koja u toj drami igra njegovu kćerku. Međitim, njenog govora nije bilo, a ceremonija dodele nagrada Američke filmske akademije ubrzo je završena. Zato su se mnogi zapitali, gde je u tom trenutku bio ser Hopkins.

Pročitajte i: Zemlja nomada osvojila Oskara za najbolji film

Osvajanjem ovog priznanja u 83. godini, Hopkins je pretekao kolegu Kristofera Plamera koji je dosad bio najstariji nosilac ovog priznanja, dodeljenog 2011. za ulogu u filmu “Početnici”. Iako je produkcijski tim 93. dodele Oskara insistirao da svi nominovani prisustvuju ceremoniji dodele u Dolbi teatru i da mogu samo lično da prime priznanje, s obzirom na Hopkinsove godine, učinjen je ustupak. Odlučeno je on ipak izostane jer bi za njega preveliki rizik bio da se iz Velike Britanije uputi u Ameriku, na dodelu u Los Anđeles, i tako rizikuje svoje zdravlje u vreme pandemije korona virusa.

Umesto ličnog prisustva, on je ceremoniju pratio iz svog doma u Velsu gde voli da šeta po prirodi. Oglasio se jutro posle dodele i u video-poruci, postavljenoj na njegovom instagram profile a snimljenoj na livadama Velsa, izrazio zahvalnost za novo priznanje:

 

 

- Evo me u mom zavičaju u Velsu. U 83. godini zaista nisam očekivao da ću dobiti nagradu. Voleo bih da odam poštu posthumno nominovanom glumcu Čedviku Bozmanu, koji nam je uzet prerano. Hvala, zaista se nisam nadao nagradi i mnogo sam počastvovan - rekao je Hopkins koji u filmu “Otac”, koji će biti prikazan na predstojećem 49. FEST-u, tumači čoveka koji se bori sa demencijom.

Pročitajte i Ko je najsjajnija zvezda sa crvenog tepiha? Pogledajte glamurozne kombinacije zvanica sa dodele Oskara

Osamdesettrogodišnjem britanskom glumcu ovo je drugi Oskar u bogatoj karijeri, posle čuvenog filma “Kad jaganjci utihnu” od pre tri decenije. Ukupno je imao šest nominacija do sada - četiri puta za glavnu i dva puta za sporednu ulogu.

 

 

Komentari. (0)

Loading