Olivera Balašević: Moje detinjstvo je od onih varljivih bajki

Autor:

15.04.2021 11:45

Foto:

Foto:

Olivera Balašević, i dalje ne govori javno o svom bolu. Reklo bi se da je svoju tugu čuva za sebe i da ju je pretočila u rad



Udovica kantautora Dorđa Balaševića uskoro će napuniti 62. godine, a tim povodom obradovaće javnost objavljivanjem drugog dela njenog romana prvenca.

Pročitajte i Nisam mogao da gledam druge devojke, jer nisam mogao da nađem lepšu od nje - ovako je Đole govorio o njoj!

"Planeta dvorište" objavljena je 2019. godine, a Olja ju je opisala kao emotivno putovanje, riznicu uspomena na detinjstvo i odrastanje u Zrenjaninu, koju je posvetila majci. A nešto manje od dva meseca posle smrti legendarnog Panonskog mornara, Olivera je najavila i četvrto izdanje knjige.

Nastavak sage najavljen je kratkim animiranim filmom "Čađava bajka", gde junakinja, koja neodoljivo podseća na Oliveru, u nekim prošlim vremenima, čini svoje prve korake u gimnastičkoj sali, ubira prve plodove svog truda i vidi majku kao heroinu svog života.

Pročitajte i Olivera Balašević - Žena je ta koja brani tvrđavu, znam to iz ličnog iskustva

„Da ne bude zabune, moje detinjstvo je od onih varljivih bajki, koje su tužne kad se pričaju, a srećne kad se žive. Siromašnu decu, svom srećom, žale svi osim siromašne dece. Mislim da je moje najveće bogatstvo bilo to što tad nisam ni pomišljala na siromaštvo, a ni kasnije ga nikad nisam videla kao neko veliko zlo. Naprotiv, upoznavši i najudaljenije planete sazvežđa, počevši od dece uz koju sam učila škole, pa sve do dece koju sam u školi podučavala, shvatila sam da je ponekad mnogo teže izaći na kraj sa izobiljem nego sa oskudicom“, piše, između ostalog, u bestseleru „Planeta Dvorište“ Olivere Balašević.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (3)

Loading
Tijana

16.04.2021 07:19

Nesto mi smeta kod ove zene! Mislim da je Djole nju vise voleo nego ona njega!

Alma

16.04.2021 19:20

Zar nije previse pisanja o ovoj zeni i njezinom siromasnom i teskom djetinjstvu ,zar nema tezih i groznijih sudbina ,cemu forsiranje ove osobe ?!

Radmlla Đurić

16.04.2021 22:47

Stvarno ne razumem kakvi ste to ljudi,o cemu se radi, ko ste vi, ko smo to svi mi postali? Imate sposobnost da izmerite ljubav,ocigledno ne znate sta je to i da je nemerljiva,izmedu ostalog.