Ana Ivanović je zahvalna na vremenu koje provodi sa porodicom, ali se vraća na teren!

Autor:

17.04.2021 15:00

Foto:

Foto:

Posle pet godina odsustva iz profesionalnog sporta, nekada najbolja igračica sveta Ana Ivanović vraća se u maju na teren na turniru u Beogradu, kao ambasador belog sporta



Pet godina nakon što se povukla iz profesionalnog tenisa, Ana Ivanović (33) će se vratiti na teren na Serbia Openu u Beogradu, koji će od 16. maja biti organizovan i u ženskoj konkurenciji. Da će nekada najbolja igračica sveta ponovo istrčati na šljaku, potvrdio je direktor turnira Đorđe Đoković, objasnivši da će Ana biti ambasadorka tenisa. Nešto slično učinio je Novak Đoković prošlog proleća kada je tokom Adria Toura na Dorćolu ugostio Jelenu Janković i sa njom odigrao kratki egzibicioni meč.

Pročitajte i Dugogodišnja želja Ane Ivanović konačno će se ispuniti - Bastijan odlučio da obraduje suprugu?

profimedia

 

Ivanovićeva se od belog sporta oprostila krajem 2016, pola godine nakon što se u Veneciji udala za nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera, sa kojim je dobila dva sina: trogodišnjeg Luku i jednoipogodišnjeg Leona.

- Nedostaju mi takmičenja jer sam volela da budem na terenu i igram velike turnire. Izaći na stadion, poput “Artur Eša”, i čuti podršku i ljubav, neverovatan je osećaj. Postoje trenuci kada mi tenis nedostaje. Ali kada razmislim o svemu što ide uz to i koliko izaziva stresa u telu, i psihički i fizički, onda mi ne nedostaje. Zahvalna sam što kod kuće odgajam decu i provodim vreme sa suprugom - rekla je Ana u video-intervjuu Sport klubu krajem prošle godine.

Tokom profesionalne karijere ostvarila je 580 pobeda, osvojila 15 WTA turnira, uključujući i jedan grend slem, Rolan Garos 2008. godine. Već plasmanom u finale tog takmičenja postala je prva teniserka sveta, a na toj poziciji provela je 12 sedmica.

Ana i danas održava formu, trenira i brine o ishrani. Obožava skijanje i planinarenje, koji joj nedostaju zbog odsustva putovanja usled pandemije virusa korona.

Pročitajte i Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger svoju budućnost vide u Evropi - Ljubav prema porodici bila je presudna!

profimedia

 

- Čudno vreme je za nama, ali sa dvoje male dece, priznajem da nam je izolacija čak i prijala. Mnogo vremena smo provodili zajedno i trebalo nam je novih ideja da se animiraju deca - ispričala je Ana, koja je počela da igra tenis sa pet godina, gledajući Moniku Seleš, da bi sa 13 godina napustila Srbiju i preselila se u Švajcarsku.

U ličnoj arhivi sećanja najjače joj je ono na podizanje pehara u Parizu.

- Kad god vidim snimak sa tog Rolan Garosa, meni zasuze oči. Taj trenutak mi je bio jedan od najemotivnijih u životu. Pred Pariz, sve je vodilo ka tom trofeju. Bio je to vrhunac moje karijere. Nisam bila svesna koliko sam tada postigla. Taj dan nikada neću zaboraviti. Dok sam igrala, bilo mi je i naporno, ali dozu umora koju sada imam sa decom nikada nisam osetila. Navikla sam se na to da ja više nisam u prvom planu, već me svi prvo pitaju za decu, pa tek onda za mene - iskrena je Ivanovićeva, koja je, iako ne igra, ostala u kontaktu sa koleginicama, a tri najbolje drugarice iz tenisa su joj Nemica Andželik Kerber, Belgijanka Kirsten Flipkens i Rumunka Sorana Krstea. Ostatak intervjua pročitajte u našoj Gloriji

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading