Narušeno poverenje javnosti: Megan Markl rekla neistinu pred milionskim auditorijumom!

Autor:

22.03.2021 16:45

Foto:

Foto:

Venčanje Megan Markl i princa Harija dovedeno je u pitanje nakon razgovora u emisiji kod Opre Vinfri. Nakon što su tvrdnje princa Harija, koje je tada izneo, demantovane, javnost je bila začuđena, a moglo bi se reći i razočarana. Da li je princ namerno lažirao detalje iz svog detinjstva ili je samo zaboravio niz scena, ne možemo da budemo apsolutno sigurni. Ali epizoda o kojoj je pričala Megan i te kako je dokaziva odnosno oboriva. Koji motiv se krije iza laganja, ostaje da saznamo.



U dugo isčekivanom razgovoru sa Oprom Vinfri glavni akteri afere Megzit izneli su neke zaista uznemirujuće činjenice. Javnost je bila šokirana, između ostalog, navodima o rasizmu i neprijateljstvu koje je vladalo u palati; informacije koje su otkrivene tada iz temelja su poljuljale ugled porodice. Međutim, ispostavilo se da neki njihovi navodi nisu tačni. 

Pročitajte i Megan Markl za dlaku izbegla tragičnu sudbinu Lejdi Di?

Pool /Goff Photos / Profimedia

 

Jedna od zapanjujućih "istina" tada otkrivenih, bila je da su se Megan i princ Hari venčali nasamo tri dana pre oficijelne ceremonije, koja je bila održana 19. maja 2018. godine u dvorcu Vindsor.

- Znate, mi smo se zapravo venčali tri dana pre našeg venčanja. To niko ne zna. Zavete koji stoje uokvireni u našoj sobi razmenili smo samo nas dvoje pred nadbiskupom od Kenterberija u našem dvorištu -, izjavila je Megan u pomenutom intervjuu, što je Hari potvrdio rečima da ih je bilo samo troje, uključujući nadbiskupa.

Ali sada se pojavio dokument - venčani list, koji dokazuje da je par venčan 19. maja, upravo kada je ceo svet pratio ceremoniju i da je njihova izjava o "incognito" venčanju očito laž. 

Pročitajte i Nakon Donalda Trampa i Mišel Obama se oglasila o kontraverznom intervjuu - Ne postoji ništa važnije od porodice!

profimedia

 

Pomenuti dokument pribavio je britanski magazin "The Mirror", a službenik Stiven Borton, koji je sačinio dozvolu za venčanje, objasnio je da je dokument neprikosnoveni pokazatelj pravog datuma venčanja.

- Žao mi je, ali Megan je očito zbunjena i pogrešno informisana. Nisu se venčali tri dana ranije pred nadbiskupom od Kenterberija. Posebna dozvola koju sam pomagao sastaviti omogućila im je venčanje u kapeli Svetog Džordža u Vindsoru, koje se dogodilo 19. maja 2018. godine, koje je video ceo svet i koje je bilo službeno venčanje, koje je priznala engleska Crkva i zakon. Ja pretpostavljam da su ranije možda razmenili neke jednostavne zavete koje su sami napisali i rekli to pred nadbiskupom, ali bila je to verovatno obična proba -  izjavio je i dodao da venčanje nije moglo biti održano i iz razloga što navodno mesto venčanja Notingem nije ovlašćeno za sklapanje braka, a takođe, jer nije bilo dovoljno svedoka za tako nešto.

- Nije moguće da na venčanju bude samo troje ljudi, to nije valjana ceremonija. Mislim da je vojvotkinja zbunjena i da nekakva potvrda u obliku zaveta koja stoji na zidu nije službena potvrda o venčanju. Venčanje je održano u kapeli pod uslovima predviđenim Zakonom o kraljevskim brakovima iz 1772. godine. Da bi se mogli venčati, bila je sastavljena i posebna dozvola Kraljice kojom je ona sve odobrila, pa i mesto održavanja venčanja - izjavio je Borton za “The Sun”.

Pročitajte i Ljubica i Filip Karađorđević iskazali podršku Hariju i Megan Markl

Albert Nieboer/RoyalPress/dpa / Profimedia

 
Da li je ova neistina samo omaška ili proračunata laž?

Podsetimo, i tvrdnje princa Harija nedavno su demantovane dokumentima, i to fotografijama.

Naime, tokom razgovora kod Opre postavljeno je i pitanje o razlogu njihovog odlaska iz Velike Britanije. Hari je tu odluku obrazložio brojnim faktorima, a između ostalog naveo je i kako on, kada je bio mlad, sa svojim ocem nikada nije vozio bicikl, te svom sinu Arčiju želi da pruži tu mogućnost. U javnosti je nedugo nakon intervjua objavljen niz fotografije princa Harija iz davne 1988. godine, na kojima se jasno vidi da on uživa baš u vožnji bicikla sa svojom porodicom, princezom Dajanom, princom Čarlsom i starijim bratom Vilijamom.

Da li su laži izrečene nehotice ili je to promišljena strategija za obmanjivanje javnosti i dalje nije moguće utvrditi. Svakako da aktuelno modifikovanje istine baca senku na iskrenost princa i Megan, a i ovakav tretman poverenja javnosti sigurno im ne ide na ruku.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading