Tužne vesti

Dara iz 'Žikine dinastije' preminula - Čuvena glumica izgubila najvažniju bitku!

Autor:

12.03.2021 12:25

Foto:

Foto:

Dara iz Žikine dinastije je preminula. Darinka Čalenić poznatija pod imenom Dara godinama je uveseljavala domaću publiku, a njena smrt veoma je potresla sve.



Darinka Dara Čalenić izgubila je najvažniju bitku, nakon duge i teške bolesti 12. marta preminula je u 87. godini života, prenosi Kino-Teatar. Porodica preminule glumice insistirala je da sahrana bude održana u najužem krugu, u Novom Sadu.

Već četiri decenije Dara nije živela u Srbiji, u kojoj se sticajem teških okolnosti našla pre četiri godine, kada je nakon moždanog udara, ostala prikovana za postelju. Tom prilikom dala je jedan od retkih intervjua u svojoj karijeri.

O svojoj životnoj ulozi, u filmu "Žikina dinastija" tada je govorila ovako:

- Nisam to ništa gledala do pre dva meseca. Dopalo mi se. Gidra i ja smo kao stvoreni za komediju, pa nije ni čudo što nas je reditelj spojio i izabrao da nosimo film. "Žikina dinastija" je napravljen za narod, a mi smo prema sebi veoma strogi. Film se voli zbog Gidre, a malo i mene. Ne mislim da sam neka velika glumica. Gledaoce ne možete prevariti. U ovoj priči su se prepoznali obični ljudi i svako je pronašao nešto što ga zanima.

Pročitajte i Preminuo Đorđe Balašević

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @yukultura

Sa suprugom Vladom Petrićem, odselila se u Ameriku, zbog čega je napustila glumu. Ipak, zbog ove odluke nikada nije zažalila:

- Nije mi žao. Otišla sam i iz 'Žikine dinastije' jer nisam živela u Srbiji. Amerika je bila zanimljiva za mene kao umetnika. Odlazila sam na izložbe, u pozorište i filmske susrete. Družili smo se s Endijem Vorholom i Lorin Bekol, a Orson Vels je često bio u našem društvu. Davno je bilo da se setim - pričala je ona a prenosi "Kurir".

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading