Nestvarni Novak Đoković oborio još jedan rekord, da li će srpski teniser poneti titulu najboljeg ikada?

Autor:

08.03.2021 20:30

Foto:

Foto:

Novak Đoković - karijera kojoj se ceo svet divi. Srpski teniser ovog ponedeljka oborio je još jedan rekord, ono što se do skoro činilo kao nemoguća misija dogodilo se. Novakovo ime sa pravom je jedno od najčešće pominjanih u razgovoru o najboljem ikada.



Niko na svetu ne može da se pohvali karijerom kakvu ima Novak Đoković. Sve je počelo davne 1994. godine kada se u televizijskoj emisiji pojavio sedmogodišnji klinac sa kačketom, držeći reket maltene veći od njega, koji je s velikim samopouzdanjem tada najavio da će biti najbolji teniser na svetu, ipak malo ko ga je shvatio ozbiljno.

Sydney LowCSM Shutterstock Editorial Profimedia

 

Dvadesetsedam godina kasnije, ime Novak Đoković, prepoznatljivo je širom sveta, a zvanično najbolji teniser sveta, započeo je neverovatnu 311. nedelju kao prvoplasirani igrač sveta na ATP rang listi. Sve ono o čemu je maštao, pa i više od toga ostvario je Novak, ali se ne zaustavlja, nastavlja da ruši rekorde i pomera granice.

Novak Đoković karijera koja ga svrstava među najveće ikada!

Rasprava o najboljem teniseru ikada prethodnih nekoliko godina svela se na svega tri imena, a pored Novaka, tu su i njegovi najveći rivali Rafael Nadal i Rodžer Federer. Mišljenja su različita, a jedan od argumenata koji su mnogi koristili kako bi opovrgli srpskog tenisera bio je i onaj o broju nedelja na prvom mestu. Međutim, kako je Novak srušio pomenuti rekord, te ne planira da se zaustavi na tome deluje da će kada se računi budu svodili, zaista biti najbolji ikada.

Pročitajte i Novak Đoković nakon trijumfa na 'Australian Open-u' oduševio sve ovim gestom!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SaqueAce (@saqueace)

 

Upitan o velikom dostignuću koje je postigao, Novak je u svom maniru, skromno prihvatio čestitke i poručio:

- Posle obaranja rekorda po broju nedelja na prvom mestu, biće mi lakše, jer ću moći da se skoncentrišem na osvajanje što više grend slem trofeja - rekao je Đoković, a prenosi BBC Sport.

Iza sebe ostavio je legendarne tenisera poput Pita Samprasa i Džimija Konorsa, te Ivana Lendla

Rekord koji bi otklonio svaku sumnju! 

Iako na svom kontu ima brojne rekorde i trofeje, Novak je još uvek gladan uspeha, a kao jedan od glavnih ciljeva u narednom periodu srpski teniser sebi je zacrtao obaranje rekorda po broju grend slem titula.

Prošlog meseca osvojio je 18. grend slem, na dobro poznatom terenu Australijen opena u Melburnu, a Federer i Nadal imaju 20. 

 

 

- Apsolutno mi nije problem da to kažem - ko god je u vrhu tenisa i to ne kaže, ne verujem da je potpuno iskren. Želim da osvojim što je moguće više slemova i da budem najduže broj jedna u istorji - rekao je samouvereno Novak posle pobede u Melburnu.

Karijera Novaka Đokovića ne bi bila ista da nije bilo njene podrške!

Nakon pomenutog uspeha, čestitke su se nizale jedna za drugom, a brojne poznate ličnosti utrkivale su se kako bi Novaku čestitale neverovatan uspeh. Ipak u moru čestitki jedna je privukla posebnu pažnju. Supruga Jelena svom izabraniku čestitala je interesantnim video snimkom uz opis:

Pročitajte i Novak Đoković u njihovom društvu skuplja snagu za nastavak nove sezone! (foto)

 

 

- 311 nedelja i dalje brojimo. Ponosna sam na tebe ljubavi.

Poznato je koliko je Novaku bitna podrška supruge, a u najtežim trenucima u njegovom životu, kada su mnogi mislili da će staviti tačku na svoju karijeru, upravo njena podrška i bezuslovna ljubav vratila ga je na pravi put.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading