Penelope Kruz i Havijer Bardem donirali španskim bolnicama medicinsku opremu

Autor:

30.03.2020 20:38

Foto:

Foto:



Španska glumica Penelope Kruz (45) i njen suprug, glumac Havijer Bardem (51) uključili su se u borbu protiv korona virusa u njihovoj zemlji, koja je jedno od najvećih žarišta zaraze. Do sada je u Španiji virusom covid-19 zaraženo 85.195 osoba, a preminulo je 7.340 ljudi.

Glumica je na svom instagram profilu podelila fotografije obezbeđenje pomoći i obavestila svoje pratioce da su ona i njen supurg, dobitnik Oskara za epizodnu rolu u trileru “Nema zemlje za starce” braé Koen, uspeli u nameri da u borbi protiv covida-19 bolnicama pomognu kupovinom medicinske opreme koja je trenutno najpotrebnija.

https://www.instagram.com/p/B-PK3n8HQY4/

- Nakon mnogo dana koje smo proveli da na razne načine pronađemo, kupimo i doniramo medicinsku opremu koja je u ovom trenutku preko potrebna, Havijer i ja smo konačno uspeli. Zahvaljujući logističkoj pomoći naših partnera uspeli smo da kupimo 100.000 nitrilnih rukavica i 20.000 maski tipa FFP2, koje su pristigle u bolnicu La Paz u Madridu. Čak i uz ogromne poteškoće u pribavljanju i dostavljanju osnovnih zdravstvenih stvari do bolnica, nadamo se da ćemo uskoro moći da doniramo i druge materijale koji su toliko neophodni u ovoj krizi. Zahvaljujemo se svim anonimnim herojima koji rizikuju sopstveno zdravlje zarad brige i lečenja svih nas. Hvala! - napisala je glumica nagrađena Oskarom za epizodnu ulogu u filmu “Ljubav u Barseloni” Vudija Alena.

Penelope Kruz i Havijer Bardem venčali su se jula 2010. na Bahamima. Sina Lea dobili su krajem januara 2011. u Los Anđelesu, a kćerku Lunu krajem jula 2013. u Madridu.