Odbojkaš Nikola Rosić pobedio covid-19

Autor:

01.04.2020 02:45

Foto:

Foto:



Doskorašnji libero odbojkaške reprezentacije Srbije objavio da je bio zaražen korona virusom i da je bio smešten u kolektivnoj bolnici na Sajmu u Beogradu

Bivši odbojkaš Nikola Rosić (35), doskorašnji odbojkaški reprezentativac Srbije, saopštio je na svom fejsbuk profilu da je bio zaražen korona virusom i da je preležao tu bolest. U objavi na popularnoj društvenoj mreži sportista, čuven po broju 19 u nacionalnom timu, postavio je i fotografije iz kolektivne bolnice na beogradskom Sajmu - karantina za obolele sa blažim simptomima virusa covid-19.

- Posle mnogo pobeda, onih sportskih, ovoga puta sam uspeo da pobedim u najvećoj životnoj borbi: protiv virusa korona. Nakon blage temperature i samoizolacije zbog sumnje na koronu, test je pokazao da sam pozitivan. Od tog trenutka sam sebi postavio milion pitanja: kako, gde, šta dalje? Rekli su mi da su moji simptomi blaži i da ću se uz terapiju brzo oporaviti. I bili su u pravu. Doktori, heroji sa Infektivne klinike i bolnice “Dragiša Mišović”, heroji koji vode računa o pacijentima sa lakšom kliničkom slikom na beogradskom Sajmu, u najboljim mogućim uslovima koje su mogli da organizuju. Aplauz koji dobijaju u 20 sati je malo u odnosu na sve ono što ti požrtvovani ljudi rade za nas i našu zemlju svakodnevno - napisao je libero Rosić.

Nakon dva negativna testa Rosić je pušten iz bolnice na Sajmu i najzad je kod svoje kuće i sa svojom porodicom. Zahvalan svima na ogromnoj podršci i ljubavi koje su mi pružali sve vreme borbe sa korona virusom, poslao je važnu poruku:

- Čuvate se, ostanite kod kuće i vodite računa o sebi i svojima. Ako osetite prve simptome, ne čekajte, nego se javite doktorima i testirajte se. Svi u ovakvim situacijama moramo pokažati odgovornost, misliti jedni na druge, jer je to jedini način da se svi izborimo sa situacijom koja nas je snašla. Pobedićemo zajedno!