Princ Hari i Megan Markl pokreću dobrotvornu organizaciju

Autor:

07.04.2020 21:14

Foto:

Foto:



Princ Hari (35) i Megan Markl otkrili su planove za osnivanje dobrotvorne organizacije pod nazivom “Arčvel” (Archewell), objavio je CNN.

Nakon što su početkom godine objavili da se povlače sa svih kraljevskih dužnosti i sele na severno-američki kontinent, doskorašnji Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa više ne mogu da koriste svoju titulu Saseks Royal, koju su formalno pravno izgubili 31. marta.

Izveštaji o njihovoj novoimenovanoj fondaciji pojavili su se u britanskom listu Telegraf koji tvrdi da je par podneo svu potrebnu dokumentaciju u Sjedinjenim Američkim Državama prošlog meseca i da trenutno planiraju da pokrenu dobrotvornu organizaciju i prateću veb stranicu.

Detalji o tome kako će organizacija funkcionisati i kome će pružati podršku biće objavljeni kada za to dođe vreme, rekao je za CNN portparol para.

Organizacija nije dobila ime po njihovom sinu Arčiju Mauntbaten-Vindzoru, koji će uskoro proslaviti prvi rođendan, već po grčkoj reči “arhe”, što znači “izvor akcije”, otkrio je portparol prince Harija i Megan Markl.