Novak Đoković se seli na novu adresu

Autor:

17.04.2020 03:01

Foto:

Foto:



Najbolji teniser sveta, šampion humanosti koji je pored Srbije donirao pomoć i bolnici u Bergamu gde se leče zaraženi od korona virusa, tokom izolacije u Marbelji najavio da upravu u taj kraj Španije želi da se preseli

Najbolji teniser sveta Novak Đoković (32) smešten je zbog pandemije korona virusa u Marbelji, privremeno, a odande je u jednom intervjuu otkrio gde bi voleo da živi.

Španska radio stanica “Kadena Kope” pitala je Đokovića i Rafaela Nadala (33) kako se drže u samoizolaciji tokom prekida takmičarske sezone. Dok je Nadal govorio da mu je bilo vrlo teško, da nije želeo da se budi zbog jezivih vesti o korona virusu, kao i da je “satima razgovarao sa Đokovićem”, Nole je otkrio veliki porodični plan.

- Trenutno sam u kući mog brata, zasad privremeno, u Marbelji. Ali, planiram da se sa porodicom preselim upravo u Marbelju - rekao je Đoković.

On je veći niz godina stanovnik Monte Karla, koji mu je i teniska i porodična baza.

Govoreći o ideji da se tenis možda, iz zdravstvene predostrožnosti, igra “iza zatvorenih vrata”, što je Nadal radosno prihvatio kao mogućnost, ističući da “jedva čeka”, prvi reket sveta je obazriviji:

- Tenis bez publike? Zavisi. Nije to laka odluka. Ta odluka je veća od samog našeg sporta. Što se mene tiče, ja sam spreman da igram, ali, o tome će se odlučivati u mesecima koji su pred nama - rekao je Đoković.

Jedna stvar ga u ovim vremenima baš raduje:

- Imam sreće što sam sa porodicom. Obično se mnogo, mnogo putuje - ne skriva zadovoljstvo najbolji teniser sveta.

Inače, Novak je nastavio sa dobročinstvima: donirao je značajna finansijska sredstva bolnici u Bergamu, gradu koji je najviše stradao od virusa korona. Srpski teniser, koji je nedavno pomogao Srbiji sa medicinskom opremom i respiratorima u vrednosti od milion evra, potom učestvovao u humanitarnim akcijama u Španiji, zajedno sa Nadalom, želeo je da pomoć Bergamu bude anonimna, ali direktor bolnice Peter Asembergs podelio je ovu informaciju gostujući u čuvenoj TV emisiji “Porta a porta” na Rai Uno.

- Dobili smo značajne donacije iz inostranstva i to me je zadivilo. Ono što me je impresioniralo je Novak Đoković. Dao je milion evra Srbiji, svojoj zemlji, a kada je čuo vest o Bergamu, mislio je i na nas. On je sjajan čovek, nadam se da ću moći da ga zagrlim - rekao je Asemebergs.

Đoković je prethodno i putem društvenih mreža pružao podršku Italiji i kako navode mediji na Apeninima, osim što je svetski broj 1, dokazao je da je šampion humanosti.