Anđelina Džoli: Bolan rastanak od majke

Autor:

12.05.2020 15:34

Foto:

Foto:



Slavnoj glumici Anđelini Džoli (44) majka je preminula 2007. godine od raka jajnika i dojke, a ona se povodom ovogodišnjeg Dana majki u emotivnoj ispovesti za New York Times prisetila najtežeg momenta u njenom životu - kada je izgubila najvažniju osoba u životu, mamu Maršelin Bertar.

- Kad se osvrnem moguda vidim koliko me je njena smrt promenila. Nije bilo iznenadno, ali snažno me je pogodilo. Izgubiti majčinu ljubav i topli, mekan zagrljaj je kao da ti neko otrgne zaštitni pokrivač. Kada se zatekla u okolnostima da kao 26-godišnjakinja podiže dvoje dece s suprugom, poznatom osobom koja će ostaviti dugu senu na njen život, izbledeli su njeni snovi da će postati glumica. Ali uvek je volela da bude majka - napisala je Anđelina.

Džoli je, inače, nekoliko godina posle smrti majke na svojoj desnoj ruci istetovirala uspomenu na nju - malu tetovažu u obliku slova W kao uspomenu na pesmu The Rolling Stonesa “Winter”, koju joj je majka pevala kao detetu. U više navrata ispričala je i kako mnoge stvari uviđa i u svom odnosu sa decom.

https://www.instagram.com/p/BFIVgxvEQwS/?utm_source=ig_embed

- Život je doneo mnoge zaokrete. Bolelo je više nego što sam ikad pomislila da bi moglo boleti. Na Dan majki mislim i na majke izbeglice koje sam upoznala, koje žive raseljene i u siromaštvu. Put majčinstva svaka od njih je započela obećanjem da će učiniti baš sve što može kako bi zaštitila svoje dete... Da će žrtvovati i svoj život ako je potrebno. Ne postoji niko ko rešava više problema. Kad ima samo ljubav da dati, ona izlazi iz njene duše. Odajem ovim putem počast svim majkama koje se osećaju bespomoćno, ali uprkos tome poslednji svaki delić snage, sve što imaju daju svojoj deci. A svima koji tugujete na Dan majki, nadam se da ćete u sećanjima pronaći utehu i snagu - napisala je u emotivnoj ispovesti dobitnica Oskara.

Podsetimo, kako bi smanjila rizik za nastanak bolesti, Anđelina Džoli se zbog bolnog iskustva iz mladosti i gubitka majke zbog raka dojke podvrgnula dvostrukoj mastektomiji.