Novak Đoković u Beogradu organizuje turnir i dovodi zvezde tenisa

Autor:

25.05.2020 13:59

Foto:

Foto:



U Noletovoj organizaciji 13. i 14. juna na Adria Touru u Beogradu pored prvog reketa sveta igraće Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Aleksandar Zverev i Viktor Troicki

Nakon što je više od dva meseca proveo u Marbelji, Novak Đoković je u subotu uveče stigao u Beograd. Kada je postalo jasno da se američki masters turniri u Indijan Velsu i Majamiju neće igrati zbog pandemije korona virusa, Nole je sa porodicom otišao u Španiju gde je sve vreme izolacije proveo kod brata Marka u kući, često postavljajući na društvenim mrežama inserte iz kanatinskog života sa porodicom.

A čim se vratio u Beograd, najbolji teniser sveta odmah je izašao na teren i trenirao i posvetio se organizaciji novog turnira.

https://twitter.com/tennistweetsbg/status/1264260591738331137

Večernje sate Novak je iskoristio da sa prijateljima izađe u provod. Proslavio je srpski as i rođenje sina kolege Janka Tipsarevića, a druženje je nastavljeno u nekoliko prestoničkih kafana. Po običaju, Noletu nije mi bilo teško da se fotografiše sa brojnim obožavaocima.

https://twitter.com/AcaStop/status/1264464320034942977

U Novakovoj organizaciji 13. i 14. juna trebalo bi da bude igran Adria Tour u Beogradu. To će biti prvi turnir na ovim prostorima na kojem će se igrati teniski mečevi, najavio je prvi reket sveta u susretu sa novinarima. Na turnirima će učestvovati igrači iz regiona: Novak Điković, Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Aleksandar Zverev i Viktor Troicki.

Prvi turnir će biti održan u Beogradu 13. i 14. juna. Potom se Adria Tour seli u Zadar - 20. i 21. juna. Naredni turnir biće održan u Crnoj Gori 27. i 28. juna. Poslednji turnir je u Banjaluci 3. i 4. jula. Na kraju, cela stvar će biti zaokržena 5. jula u Sarajevu, egzibicionim susretom koji će odigrati Novak Đoković i Damir Džumhur.

- Izuzetno sam srećan i veoma uzbuđen i radostan, što ću imati priliku da igram kod kuće, ovde u Beogradu, i što ću moći da putujem po regionu - rekao je Đoković i najavio da će da će “apsolutni svi prihodi, od sponzorskih ugovora do TV prava, ići u humanitarne svrhe”.

- Igrači dolaze besplatno ovde. Znate da kada su u pitanju teniseri iz vrha, postoji određena garancija kada dolaze na turnire. Ovde dolaze zbog mog odnosa sa njima - precizirao je Novak i izrazio nadu da će će se do 13. juna promeniti zakonske regulative i da će biti dozvoljeno prisustvo publike na tribinama.