Nenadoknadiv gubitak za streljaštvo: Srpska reprezentativka preminula u 31. godini

Autor:

22.06.2020 10:13

Foto:

Foto:



Sportistkinja nas je prerano napustila...

 

Srpska reprezentativka u streljaštvu, Bobana Momčilović Veličković, preminula je u 31. godini nakon kraće i teške bolesti. Kako domaći mediji navode, sportistkinja je preminula usled komlikacija na porođaju.

- Bila je veliki borac, ali borbu za život je, nažalost, danas izgubila - saopštio je Streljački savez Srbije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on Aug 24, 2019 at 12:40pm PDT

 

Pročitajte i... Mišel Vilijams drugi put u ulozi majke: Ćerka preminulog glumca postala sestra

 

Bobana se porodila pre dvadesetak dana, ali se njeno stanje iz nepoznatog razloga zakomplikovalo i pogoršalo, a iako su dali sve od sebe da joj pomognu, lekari na kraju nisu uspeli da spasu život tridesetjednogodišnjakinji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on Jun 23, 2017 at 10:56am PDT

- Tragičan odlazak Bobane Momčilović Veličković nenadoknadiv je gubitak za srpsko streljaštvo i sport uopšte. U sećanju svih nas Bobana će ostati kao jedinstvena i nezamenljiva uzdanica streljačkog sporta. Bobana je bila dete olimpijske kuće, a svojim uspesima i olimpijskim vrednostima kojima se vodila zadužila je celokupnu olimpijsku porodicu. U ime Olimpijskog komiteta Srbije i u svoje lično ime odajem joj počast i izražavam najiskrenije saučešće porodici i čitavoj sportskoj javnosti - rekao je Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on Mar 2, 2020 at 2:35am PST

Bobana je rođena 25. januara 1990. godine, u Boru. Streljaštvom je počela da se bavi u rodnom gradu, sa samo devet godina, dok je prvu medelju zaradila na Evropskom prvenstvu u Dovilu, pucanjem iz vazdušnog pištolja u juniorskoj konkurenciji.

 

Pročitajte i... Iznenadna smrt reditelja Igora Vuka Torbica uzdrmala region: Oproštajno pismo ostavio je glumici Hani Selimović

 

U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope u Merakeru 2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspeh ponovila je i na EP u Vierumaekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on Jan 27, 2017 at 1:11am PST

Na Olimpijskim igrama učestvovala je dva puta, u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. Pre četiri godine na OI u Riju osvojila je sedmo mesto vazdušnim pištoljem.

- Iako je prerano napustila životnu scenu, Bobana Momčilović Veličković je ostavila neizbrisiv trag u istoriji srpskog streljaštva. Mesto i vreme ispraćaja Bobane Momčilović Veličković će biti naknadno saopšteni - navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Srbije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on Dec 5, 2016 at 12:37pm PST

goran.anicic

Autor