Novak Đoković zaražen koronom: Još jedan član teniserove porodice pozitivan na virus

Autor:

23.06.2020 15:43

Foto:

Foto:



Prvi reket sveta i njegova lepša polovina potvrdili su da imaju koronavirus...

 

Novak i Jelena Đoković su se nakon održanog Adria tour-a testirali na COVID-19, a njihovi rezultati su nažalost pokali pozitivan rezultat. Pored najboljeg reketa sveta i njegove žene, testirana su i njihova deca, kao i ostatak porodice, međutim oni su negativni na koronavirus.

Novak i Jelena se osećaju dobro, nemaju simptome, ali ih očekuje samoizolacija od 14 dana.

Nakon završetka Adria tour-a potvrđeno je da su zaraženi bugarski i hrvatski teniseri Grigor Dimitrov i Borna Ćorić, trener Kristijan Groh, kao i kondicioni trener Novaka Đokovića Marko Paniki, a Đoković je iz predostrožnosti uradio test koji se takođe ispostavio pozitivnim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on May 2, 2020 at 7:35am PDT

 

Pročitajte i... Novak Đoković u Beogradu organizuje turnir i dovodi zvezde tenisa

 

- Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Jelenin i moj rezultat je pozitivan. Deca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi – saopštio je Đoković.

 

Pročitajte i... Ceca potvrdila: Veljko i ja smo pozitivni na korona virus

 

Podsetimo, na inicijativu Novaka Đokovića protekla dva vikenda u Beogradu i Zadru je organizovan humanitarni turnir Adria tour na kom su učestvovale neke od najvećih teniskih zvezda u svetu. Bugarski teniser Grigor Dimitrov nastupao je na oba turnira, međutim, u Zadru se nakon meča sa Bornom Ćorićem povukao jer se nije osećao najbolje. U nedelju je na društvenim mrežama objavio da je pozitivan na COVID-19, pa je turnir istog momenta prekinut. Veliki broj učesnika odmah je otišao na testiranje u Zadru, dok je Novak odlučio da se vrati u Beograd i u prestonici Srbije uradi test na koronavirus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Feb 5, 2020 at 1:51pm PST

Pročitajte i... Ceca i Veljko Ražnatović: Korona u visokom društvu

 

- Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana - naveo je Novak Đoković u saopštenju.

goran.anicic

Autor