Emotivan Novak Đoković: Njegova podrška u najtežim trenucima

Autor:

27.06.2020 13:29

Foto:

Foto:



Adrija tur u Beogradu protekao je u veoma emotivnoj atmosferi za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića: osim što se poslednjeg dana rasplakao zbog susreta sa publikom u svom rodnom gradu, često je javno razmenjivao zagrljaje i poljupce sa suprugom Jelenom i mamom Dijanom

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković (33) nije često u karijeri plakao, ali kad god je to činio, bilo je to zbog jakog naleta emocija. Tako je bilo i poslednjeg dana humanitarnog turnira Adrija tur, koji je prvi reket sveta s porodicom organizovao u Beogradu, u Teniskom centru Novak, na kojem su nastupili Dominik Tim, Aleksandar Zverev i Grigor Dimitrov, kao i Jelena Janković, koja je posle nekoliko godina pauze ponovo istrčala na teren.

Đoković se zaplakao posle trijumfa u meču sa Zverevom, u grupnoj fazi humanitarnog turnira, a njegove suze nisu potekle zbog konačnog plasmana na takmičenju, već zato što se setio detinjstva i svih poteškoća kroz koje je prolazio na trnovitom putu ka tituli najboljeg igrača na svetu.

- Bilo je vrlo emotivno poslednjih dana. Zahvalio bih se svima koji su podržali ovaj događaj i svima koji su dolazili na mečeve. Zaista sam uživao. Ne plačem toliko zbog poraza i činjenice se nisam plasirao u finale, koliko iz razloga što sam dobio neki izliv emocija. Setio sam se detinjstva... - rekao je razneženi Nole, koji pred domaćom publikom nije igrao još od osvajanja Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije u Beogradskoj areni 2010. godine.

Time je još jednom potvrdio da mu je najdraže, ali i najteže da igra pred domaćom publikom.

Pošto su ga emocije savladale, ne skrivajući suze, Novak nije mogao do kraja da iskaže sve što je u tom trenutku osećao, što za njega nije uobičajeno, već se ophrvan sećanjima uputio ka svlačionici. Takvu njegovu iskrenost burnim aplauzom, povicima “bravo” i stojećim ovacijama pozdravila je publika na prvom elitnom turniru posle virusa korona, koji je okupio oko četiri hiljade navijača.

Sve je tih dana bilo vrlo dirljivo za našeg najtrofejnijeg sportistu. Dok je igrao na dorćolskoj šljaci sa tribina su ga bodrili supruga Jelena i kćerka Tara, koje je posle prvog meča izljubio. Uz Đokovića je zapravo bila cela njegova porodica. Otac Srđan pratio je svaki njegov potez, ali i korake dvojice mlađih sinova, Marka i Đorđa, koji je bio direktor turnira, dok mu je majka Dijana, po tradiciji, energično slala ogromnu podršku sa tribina, da bi ga na kraju jednog dana izgrlila i izljubila pred svima.

Bilo je tu trenutaka i za porodično fotografisanje, za šta Novak retko ima priliku jer je veći deo godine na takmičenjima širom sveta, ili je sa suprugom i decom u Monte Karlu a njegovi roditelji u Beogradu. Tokom tog poziranja za zajedničku porodičnu fotografiju dalo se primetiti da su odnosi u porodici vrlo dobri i da je Jeleni iskren osmeh na licu.

A kada bi se odlučio da ostale mečeve prati iz svoje lože, Novak je to činio u društvu supruge, s kojom gaji vrlo topao emotivni odnos. To su potvrdili i na tribinama, ne libeći se da još jednom pokažu svu ljubav koju osećaju: ne može se stalno videti kako Jelena naslanja glavu na Noletovo rame i gleda ga zaljubljeno kao da su na početku njihove petnaestogodišnje veze, od toga skoro šest godina u braku. Takođe, nisu odvajali ruke jedno od drugog. Čini se da je vreme izolacije, koju su zbog pandemije virusa korona proveli u Marbelji, samo učvrstilo njihovu ljubav. 

Novak je na društvenim mrežama čestitao rođendan supruzi Jeleni, koja je napunila 34 godine.

- Volimo te, amore! Hvala ti što daješ celu sebe porodici i što neizmerno voliš i pružaš podršku kada je najpotrebnije. Zahvalan sam što te imam u životu kao partnera i srodnu dušu - napisao je prvi reket sveta na svom instagram profilu.

Đoković je podelio i supruginu sliku koja mu je, po svemu sudeći, i te kako draga, na kojoj se Jelena smeje i deluje vrlo srećno i zadovoljno.

goran.anicic

Autor