Pevačica uskoro na slobodi?: Poznat datum Romaninog izlaska iz zatvora

Autor: goran.anicic

09.07.2020 10:58

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:ATA Images, instagram

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:ATA Images, instagramPevačica bi početkom avgusta mogla da izađe iz zatočeništva...

 


Romana Panić 
privedena je nakon što joj je određena zatvorska kazna u trajanju od 12 meseci zbog teškog krivičnog dela ‒ krađe novca na bankomatima. Pevačica i njen verenik, inače agent za prodaju nekretnina, Filip Mrkajić sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavljali uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu u Australiji.

Romana Panić će, kako prenose domaći mediji, iz zatvora navodno moći da izađe 3. avgusta, jer će tada odslužiti dve trećine kazne.

 

Pročitajte i... Romana Panić u depresiji?: Uhapšena pevačica odbija da jede i budi se u suzama

 

Prema zakonima koji su na snazi u Australiji, zatvorenik koji je počinio lakše krivično delo ima pravo da zatraži prevremeni otpust ukoliko ispunjava određene kriterijume, te je u Romaninom slučaju to već početkom sledećeg meseca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romana (@romana_panic) on Oct 12, 2019 at 2:29am PDT

Romana je osuđena na godinu dana zatora, ali je obavezna da u ćeliji provede 60 dana, piše Kurir. Ostatak kazne će provesti na slobodi, ali je obavezna da se jednom nedeljno prijavi u policijskoj stanici u Brizbejnu, gde se u bazu podataka unosi činjenično stanje da osuđenik nije napustio teritoriju na kojoj je počinio krivično delo.

Navodi se i da a to vreme, a pre kraja isteka pune kazne, Panićeva i njen partner Mrkajić moraju da vrate novac za koji je istragom utvrđeno da je ukraden s bankomata. Navodno je u pitanju suma nešto veća od 23.500 dolara, što je oko 14.000 evra.

 

Pročitajte i... Romana Panić u zatvoru?: Pevačica želela da se obogati na brzinu

 

Romani će navodno biti dozvoljeno da boravi u smeštaju koji sama odabere, bilo da je u pitanju sopstveno iznajmljivanje stana ili da bude kod nekog poznanika, rođaka, prijatelja, ali ne sme menjati adresu pre nego što o tome obavesti policiju.

Za sve osuđenike koji nemaju mogućnosti za sopstveni smeštaj, kakao se navodi, Australija ima migracione centre, gde su smešteni ljudi koji čekaju deportaciju u matične države bilo da su počinili neko krivično delo ili su jednostavno uhvaćeni bez boravišne vize na njihovoj teritoriji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romana (@romana_panic) on Jul 23, 2019 at 12:04am PDT

Kako se navodi, u Romaninom slučaju, uzimajući u obzir da nema novčanih sredstava, verovatno će se odlučiti za drugu opciju, pa će do juna 2021. biti u ekstradicionom smeštaju u Brizbejnu, koji u tom gradu postoji od 2008. godine.

goran.anicic

Autor