Seka Sablić o upoznavanju sa Titom: Slična iskustva imala sam po provincijskim pozorištima

Autor:

30.07.2020 11:00

Foto:

Foto:



Glumici Tito nije ostao u lepom sećanju...

 

Jelisaveta Seka Sablić jedna je od naših najpoznatijih glumica, a u njenim filmskim i serijskim ostvarenjima i dan-danas uživamo. Nedano je glumica pričala o svom iskustvu prilikom upoznavanja nekadašnjeg predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita.

Ipak, iako su za Tita svi uglavnom imali reči hvale, Seka Sablić nije bila impresionirana njegovom pojavom, a požalila se i na njegova ponašanje prilikom izvođenja njene tačke.

- Bila sam još student, bilo je to početkom šezdesetih. Čekali smo u nekoj sobi i onda jedno po jedno dolazili sa svojim tačkama, valjda na metar ispred Tita i Jovanke. Ja sam recitovala, odnosno to je bilo "trtljanje", neki su pevali... On me nikad nije impresionirao, nije me bilo strah niti sam imala tremu jer nije ni moja porodica bila na njegovoj liniji - rekla je Seka i dodala šta joj je posebno ostavilo gorak ukus u ustima u vezi sa ovim događajem.

 

Pročitajte i... Seka Sablić o snimanju čuvene scene”Kristina, kupačice”: Nije mi bilo dobro

 

- Ali nikad neću zaboraviti kako je pušio cigaru i dobacivao mi usred moje tačke, valjda je mislio da tako učestvuje. Bilo mi je to strašno, kasnije mi se to događalo po provincijskim pozorištima. To me nije toliko čudilo, ali jeste da jedan Tito s onim svojim držanjem tako dobacuje - ispričala je Sablićeva za Hit Informer.

goran.anicic

Autor