Bojana Maljević napravila dramski igrokaz na Tviteru - "Za sve je kriv bivši!"

Autor:

04.08.2020 14:52

Foto:

Foto:



Bojana Maljević, sjajna glumica i vrstan producent uspela je da na Tviteru napravi pravu malu dramu, sjajno je priredi, odglumi i izrežira...

Oni koji prate Bojanu na društvenoj mreži Tviter znaju da svoje misli, stavove i ubeđenja ne skriva, već ih javno iznosi i stoji čvrsto iza svega napisanog. Ali, ovoga puta se zaista poigrala publikom s one strane ekrana, priredivši joj zanimljivu "predstavu", samo uz pomoć pisanih reči.

Sve je počelo jer je muž uzeo prezime svoje žene - nepoznat čovek, ali bitan za dramu koja je usledila

A sve je počelo naoko bezazleno. Bojana je odgovorila na jedan intrigantan post u kojem je objašnjeno zašto je suprug uzeo ženino prezime na venčanju:

- Blago tebi što znaš takvog cara, znam neke koji nisu ženino prezime stavili ni na ulazna vrata ni na poštansko sanduče, a uz to bi te hladno uveravali da su žene i muškarci ravnopravni, uz inače izraženu deklarativnu borbu za prava žena - odgovorila je Bojana, a onda je započeo "igrokaz".

Inače, Bojana je bila udata za scenaristu Slobodana Skerlića s kojim je provela više od dve decenije u braku i s kojim ima dvojicu sinova Luku i Nikolu.

Na njen odgovor je stigao kontraodgovor: "Bojana, dokle više o tom poštanskom sandučetu aman zaman, ja sam lepo rekao da ne znam ni jednog firmopisca i da ako hoćeš tvoje prezime na sandučetu odeš i napraviš pločicu sama. Moje prezime ima četiri slova i jeftinije je od vašeg, zbilja dokle ovo ovako? - upitao je "nepoznat tviteraš", davši u samom odgovoru naznaku o kome se radi - naravno da nije reč o bivšem suprugu, već o dobro zananom kolegi.

Razvod zbog pločice s imenom na poštanskom sandučetu - savršen uvod u film

Ali, Bojana Maljević je prihvatila igru i nastavila:

- Rekao si da odem i napravim pločicu sama, posle razvoda, Za vreme braka to nije dolazilo ni u razmatranje. Deca bila šokirana kad su videla pločicu sa prezimenom, pitali se ko je ta osoba - odgovorila je "žustro", ali ni "suprug" nije ostao dužan!

- Vidim sve im bilo loše ovaj mali se ugojio 20 kila - nastavio je "ljutito".

- To kad si ga ti poslednji put video, pre jedno pet godina. U međuvremenu je srmšao jedno 25. Insistirala bih da češće viđaš decu, ali znajući loš uticaj.

Deca i alimentacija - drama u najavi!

Priča se "zahuktala", a oni koji ih prate su se upleli u čitavu priču. Neki s namerom da izazovu još veću pometnju, dok su neki iz neznanja i potpuno bezazleno postali akteri ove priče.

"Zbog čega ste se razveli, da bi imali teme za prozivke na Tviteru?" - pitali su neki.

A onda, kao u pravoj drami, bez muzike koja podiže tenziju, poentirali su s alimentacijom - rečju koja pali crvene lampice na novinarskom radaru.

- Što smo se razveli ja ne bih mogao baš o tome javno dok traju neki sudski posutpci na kojima će se sve otkriti, ko ima uši da čuje i oči da vidi, ali nema te alimentacije koja mi može nadomestiti duševnu bol izazvanu što brakom što razvodom - napisao je Tviter-suprug.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bojana Maljevic (@bojanamaljevic) дана 28. Јул 2020. у 10:19 PDT

"Supruga" je na to uzvratila: "O alimentaciji i sudskom postupku ćeš tek slušati i gledati. To će biti tvoja tačka bez povratka. Over&Out".

Ovaj mali dramski igrokaz preneli su skoro svi veći portali, ali nikome od novinara nije pala na pamet ideja da pre objave još jednom iščitaju napisano, razmisle pre pritiska na enter.

Bitno je da i u doba fizičke distance, kada se u avionima sedi uredno na "nepropisnoj udaljenosti i uz centralnu klimu", s maskama na licima, pozorišta tihuju, dok glumci krpe kraj s krajem...

Zato je sva publika na društvenim mrežama, gde dijalog (pa čak i isceniran) teče, a čitaoci netremice prate. Nije potrebna ni muzika, ni sala... zavesa je pala, a vest o ovoj drami je već obišla region.

A za to vreme Bojana radi na snimanju nastavka intrigantne serije "Dug moru"...

https://www.instagram.com/p/CDb2Tn7BXcb/

 

M G

Autor