Lejdi Gaga ogorčena: Osećam se istrošeno i iskorišćeno, mrzim što sam slavna!

Autor:

05.10.2020 13:50

Foto:

Foto:



Američka pevačica Ledi Gaga (35) ponovo je otvoreno progovorila o svom mentalnom zdravlju u velikom intervjuu magazinu Billboard, čiju naslovnicu krasi u ekstravagantnoj odevnoj kombinaciji i sa rogom kao rekvizitom.

Pored priče o novom studijskom albumu Chromatica, koji je poput njenih ranijih izdanja u rekordnom roku osvojio vrh svetskih muzičkih top-lista, pop zvezda je priznala da s vremena na vreme ima crne misli koje teško odagna.

U razgovoru za čuveni muzički magazin Gaga je otkrila da ju je hronična depresija konstantno sprečavala da završi rad na nedavno objavljenom albumu.

Lejdi Gaga i demoni prošlosti: Na ivici sam!

- Totalno sam bila odustala od sebe. Mrzim što sam slavna. Osećam se istrošeno i iskorišćeno. Ne vidim poentu svog života, osim što sam potrebna roditeljima i sestri, koji su mi uvek tu kao najveća podrška. To je ono o čemu sam svakodnevno razmišljala tokom protekle dve godine - istakla je pevačica.

Na pitanje da li ikada pomišlja na samoubistvo, odgovorila je:

- Da. Živela sam u kući u kojoj su me moji saradnici nadzirali svakodnevno jer iskreno brinu o meni. Strahovali su da ću se ubiti. Trenutno pronalazim načine kako da ponovo volim ženu koju sam nazvala Lejdi Gaga. Ipak, mrzim što sam postala poznata - dodala je umetnica čije je pravo ime Stefani Džoen Andželina Džermanota.

Vlasnica 11 nagrada Gremi, koja već godinama otvoreno govori o svojoj borbi sa depresijom i anksioznošću, ispričala je kako se osećala poslednje dve godine. Kako je istakla, nakon turneje koju je završila 2018. proživljavala je užasne stvari.

- Svakog dana sam se budila prisećajući se da sam Lejdi Gaga, a onda bih postajala depresivna. Sedela bih napolju, na terasi svog doma, satima pušila cigarete i plakala.

Svetlo na kraju tunela bio joj je film Zvezda je rođena u režiji glumca Bredlija Kupera, u kojem je igrala glavnu ulogu i osvojila Oskara za originalnu pesmu. Rad na toj muzičkoj drami, istraživanje po sebi zarad kreiranja lika pevačice koja osvaja scenu i komponovanje pesama za film dali su joj energiju da izdrži i u svaki novi dan uđe sa željom da joj bude bolje nego juče.

U srž problema!

U tome su joj pomogli i razgovori sa psihologom na redovnim terapijama na koje ide već šest godina.

Lejdi Gaga je bila luda za njim, ali Bredli Kuper zbog ovoga nije želeo vezu s njom

- Na terapiji sam tokom analiziranja svojih stanja ljuštila dušu kao da skidam slojeve luka. Išla sam do srži problema. Kako dublje kopate, približavate se jezgru, sve vam je teže jer jezgro tog luka smrdi - opisala je taj proces na svoj način Gaga, koja je s majkom Sintijom pokrenula i fondaciju za mentalno zdravlje po imenu Born This Way.

Fondaciji je vrlo posvećena i često je posećuje, želeći da na ličnom primeru pokaže da pojedinac može ponovo da se uzdigne i pobedi svoje najdublje probleme.

Bredli Kuper nije njen izbor: Lejdi Gaga u tajnoj vezi sa glumcem…?

U intervjuu za Billboard metaforički je objasnila da su kostimi koje nosi na nastupu zapravo odela superheroja koja oblači kad joj je najteže i da joj izlazak na scenu i živi kontakt s publikom vraćaju veru i nadu da to što radi ima smisla. Upravo ta povratna reakcija publike nedostajala joj je u proteklih pola godine, od početka pandemije virusa korona. Međutim, ne odustaje od sebe i želi da sebi prizna da joj je bolje.

- Za mene je sloboda kada posetim najtamnije delove duše i podsetim se veoma teških događaja i misli, od kojih ne možete da pobegnete tek tako. Nedostajao mi je osećaj da sam čovek. Zato sam bila srećna i depresivna u isto vreme. Sreća mi se sada vraća i jača je od depresije - ukazala je Gaga na optimizam.