Koristoljubiva strana Harija i Megan: Popularni par doneo iznenađujuću odluku, za praznike u Velikoj Britaniji?

Autor:

22.10.2020 14:20

Foto:

Foto:



Iako smo pisali da su se Megan i Hari žestoko posvađali kada je na njihovu novu adresu stigla praznična pozivnica za mladog princa, čini se da je nakon što su se stvari slegle, te je Megan razmislila o situaciju ipak odlučeno da praznike provedu u Velikoj Britaniji.

Naime, razlog za tako naglu promenu stava predstavlja ogromna količina novca koju bi par morao da uplati na ime poraza državi Americi. Iako su im prvobitni planovi bili da Božić i praznike provedu u Los Anđelesu sa svojim prijateljima, Megan i Hari ipak će se zaputiti put Britanije, u njihov nekadašnji dom Frogmore Cottage.

Situacija u kojoj su se supržnici našli nije ni malo naivna, obzirom da Hari i dalje nije punopravni državljanin Amerike, nakon 183. dana uzastopnog boravka na tlu SAD-a porodica bi bila prisiljena da plati porez u iznosu od neverovatnih dva miliona dolara.

Pročitajte i: Žustra svađa srušila prividnu idilu – razvode se princ Hari i Megan Markl? 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prince Harry, Duke of Sussex (@loveprinceharry1) on Oct 21, 2020 at 9:52am PDT

- U Harijevom slučaju, značilo bi da će morati da olakša džep za dva miliona dolara u korist državne blagajne, a princu i njegovoj supruzi to se očigledno nije svidelo. - Istakao je izvor blizak Hariju za strane medije.

Izvor je takođe objasnio da poreska služba nema nameru da mu progleda kroz prste zbog njegovog kraljevskog porekla, čega je i sam Hari svestan.

Zbog toga Megan i Hari doneli su iznenađujuću odluku, te će se za praznike vratiti u Harijevu domovinu u rezidenciju Frogmore Cottage, tamo provesti božićne praznike, a to su i sa britanskog dvora potvrdili, te je kraljica naložila slugama da se Frogmor pripremi za njihov dolazak. Kada se nakon toga vrate iz Engleske u Ameriku, Hariju će boravak ponovo krenuti da se računa od prvog dana, što znači da će imati 183 dana mira, bez poreskih obaveznika nad glavom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Buro. Middle East (@buro247me) on Oct 21, 2020 at 11:22pm PDT

Međutim, da sve neće biti bajno po 'odbeglog' princa predočili su britanski mediji, koji su naveli da će 94-godišnja kraljica Elizabeta II, te Harijev brat princ Vilijam obaviti niz ozbiljnih razgovora sa njima jer su svojim poslednjim izjavama direktno bili politički angažovani, što je za članove kraljevske porodice neprihvatljivo. Iako su Hari i Megan napustili kraljevske obaveze, neke stvari ipak moraju da se ispoštuju.