Njena hraborst je inspiracija: Voditeljka Dea Đurđević poslala bitnu poruku!

Autor:

26.10.2020 14:16

Foto:

Foto:



Čitav svet popularne voditeljke okrenuo se naopačke kada je u februaru 2019. godine doživela tešku saobraćajnu nesreću.

Poznata voditeljka Dea Đurđević susrela sa sa stravičnim povredama, kada je doživela saobraćajnu nesreću. Autobus joj je otkinuo levu ruku, te naneo druge izuzetno ozbiljne povrede, ali je ona zavaljujući brzoj te stručnoj reakciji lekara, ipak uspela da izbegne najgore posledice.

Sada kada se njen oporavak bliži kraju, a najteže je ostavila iza sebe, uporna i istrajna, a pre svega hrabra voditeljka odlučila je da pošalje poruku svima. Dea je nakon osvajanja Zlatne Nike, nagrade za društveno odgovornu akciju objavila svoju fotografiju sa pomenutom nagradom, te je poslala izuzetno jaku poruku svima.

Dea Đurđević je svoju snagu spoznala na težak način: Niko nije prišao da mi pomogne, svi su gledali 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DEA Djurdjevic_official (@deadjurdjevic_official) on Oct 25, 2020 at 12:01pm PDT

- Dobila sam Zlatnu Niku za društveno odgovornu akciju/reportažu. Ja znam šta je smrt. Preživela sam je. Živela sam skoro tri meseca na odeljenju Intenzivne nege VMA. Oko mene su ljudi umirali. Čula sam njihove poslednje reči. Ja znam šta je bol. Toliko jaka da padneš u nesvest i pored svih medikamenata koje dobijaš. Ja ne želim da iko doživi i preživi ovo što sam ja. Za to ću se boriti. Budimo bezbedni!

Voditeljka je takođe dodala da je zahvalna na podršci koju kroz celu borbu ima od strane televizije Pink, te se zahvalila žiriju prestižnog festivala Interfer koji je prepoznao njen trud, rad i zalaganje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DEA Djurdjevic_official (@deadjurdjevic_official) on Sep 7, 2020 at 5:37am PDT

- Neizmerno sam zahvalna stručnom žiriju prestižnog festivala Interfer što su prepoznali moje zalaganje i trud da bezbednosna kultura bude u vrhu prioriteta ovog društva. Hvala i mojoj televiziji Pink koja nesebično daje podršku sve ovo vreme. - Poručila je Dea.

Povrede su bile zaista ozbiljne , nalik na ratne, ali hrabra Dea uspela je da izdrži sve!

Podsetimo, nakon što je doživela tragičnu nesreću Dea Đurđević ispričala je kroz šta je prolazila, te je otkrila neverovatan broj operacija kojim je bila podvrgnuta.

Dea Đurđević ne želi sažaljenje: Svako ko je plakao nije mogao da dođe kod mene u posetu 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DEA Djurdjevic_official (@deadjurdjevic_official) on Aug 28, 2019 at 3:40am PDT

- Doktori su klasifikovali moje povrede kao ratne. Imala sam otkinutu ruku, kontuziju srca i pluća, slomljenu karlicu na dva mesta, slomljenu kičmu, paralizu obe noge i s desne strane duž celog tela taj veliki hematom, pošto me je tako nabio uz zid. - Istakla je neustrašiva voditeljka, te je istakla da je imala ukupno neverovatnih 21 operacija.