Članice grupe Hurricane ekskluzivno otkrivaju za Gloriju: Spremno smo da osvojimo svet!

Autor:

07.11.2020 20:00

Foto: Izvor:Ivan Arandjelovic, Foto:Jakov Simović

Foto: Izvor:Ivan Arandjelovic, Foto:Jakov SimovićČlanice grupe Hurricane Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević govore o druženju sa Džonijem Depom, nepristojnim ponudama koje dobijaju svakodnevno i inostranim planovima i priznaju da će i ubuduće jednaku pažnju posvećivati obrazovanju i izgledu.

Članice muzičke grupe Hurricane Sanja Vučić (27), Ivana Nikolić (25) i Ksenija Knežević (24) protunjale su domaćom scenom u proteklih godinu dana kao pravi uragan. Iako su za kratko vreme stekle veliku popularnost i skrenule pažnju javnosti na sebe dopadljivim pesmama i atraktivnim scenskim nastupom, ne odustaju od principa da budu uzorne devojke i dobre kćerke.

Bez obzira na razlike u karakterima, u triju su jednake i jedna drugu dopunjuju.

- Nemamo izrazitu liderku u grupi. Ukoliko se jedna potrudi oko nečega, druge je podržavaju. Ako jednoj nije dan, druge dve preuzmu veći deo obaveza. Ženama nije lako sa hormonima. Nekad je teško biti sam sa sobom, kamoli sa još dve žene. Našle smo balans - kaže Ivana, rodom iz Niša, koja je do ulaska u Hurricane uglavnom bila posvećena plesu.

Do svađa među njima retko dolazi, a kada se dese, obično su podstaknute sitnicama. Odnos poverenja su brzo izgradile, iako imaju i suprotstavljene stavove.

- Ne svađamo se. Kada smo počinjale, sve smo razjasnile. Imamo isti, zajednički cilj i odlično se razumemo. Šta drugo možemo nego da se na kraju složimo - pojašnjava Ksenija.

Međusobno se ne ogovaraju, ali priznaju da vole da ogovaraju druge. Retko izlaze zajedno jer za to trenutno nemaju vremena, ali se dese trenuci kada se zajedno opuste. Uglas govore da su spremne izašle na scenu jer svaka od njih ima iskustva.

- Naš posao je kao bilo koji drugi. Isto je kad se šef dere na vas u kancelariji i kad nama priđe pijanac na nastupu i ispljuje nas po uhu dok pokušava nešto da kaže - slikovito objašnjava Sanja, predstavnica Srbije na Evrosongu 2016. i nekadašnja pevačica benda ZAA.

Ksenija potvrđuje da je bila pripremljena za javni poziv zahvaljujući iskustvu koje je stekla uz oca, pevača Nenada Kneževića Kneza, kojem je pevala prateće vokale, kao i njegovim kolegama.

- Znala sam šta me čeka. Zbog toga sam psihički jača. Sve tri smo ranije više uživale u alternativnim muzičkim pravcima i nastupima, ali došlo je vreme za komercijalu.

Telesna garda.

Lična sigurnost i bezbednost na nastupima važna je svakoj od devojaka. Tom aspektu svoje popularnosti posvećuju veliku pažnju. - Zaštićene smo kao beli medvedi. Naš tim saradnika broji dosta ljudi, svi su profesionalni i štite nas. Nismo imale neprijatne situacije - otkriva Ksenija, što potvrđuje i Sanja, dodajući da se dešava da neko pokuša da dopre do njih, ali da obezbeđenje uvek adekvatno reaguje.

Nepristojne ponude dobijaju stalno, najčešće na instagramu, ali na njih više ne obraćaju pažnju. - Dešavalo se čak da nam pošalju poruke sa nepristojnim fotografijama, ali ih više ni ne otvaramo. To ne možemo da izbegnemo - jasna je Ksenija.

Tvrde da ih popularnost nije promenila. - Uopšte nisam svesna popularnosti. Vozimo se i gradskim prevozom, živimo normalne živote, naš posao nema uticaja na odnose sa našim najbližima - kaže Ivana, a Ksenija dodaje da popularnost ne može nikako da smeta već samo da godi.

Svesne su na koji način ih muškarci gledaju, ali niti žele, niti mogu da utiču na promenu te percepcije. - Iako svi misle da nas neprestano odmeravaju muškarci, često nas više gledaju žene nego pripadnici jačeg pola - ukazuje Ivana, a Ksenija se nadovezuje:

- Znamo kako nas gledaju muškarci, ne možemo da se pravimo lude, ali se ne pronalazimo u tim ulogama. S druge strane, mnoge žene nam smelo prilaze i iznose svoje mišljenje, a te reči su nam vrlo važne i podsticajne.

Jednakost polova.

Devojke svet ne dele na muško-ženski. Zalažu se za jačanje prava žena i za ravnopravnost među polovima. - Svi treba da budemo jednaki. Svet ne treba da vode samo muškarci ili samo žene, već svi treba da radimo udruženo kako bi nam svima bilo bolje - uverena je Ksenija.

Njena koleginica Sanja je istraživala o ženskim pravima i čitala studije na tu temu.

- Gledajući položaj žene kroz istoriju, smatram da je on sada na zavidnom nivou. Skoro sam čitala kakav je danas balkanski muškarac a kakva žena. Napredovale smo, žene su sada jače, hrabrije, smelije nego pre. Nas tri smo rasle u porodicama u kojima su partneri ravnopravni i nema striktno muško-ženskih podela. Posmatramo i naše majke koje su jake žene.

Sve tri su zaljubljive prirode, pa dele savete i jedna drugoj su rame za plakanje. - Žene su uvek tinejdžerke što se ljubavi tiče. I sa 45-50 godina priče su iste. Teško je biti sa nama u vezi, ali je moguće ako momak razume naš posao i privržen je. Drago mi je da je moj dečko uz mene - poručuje Sanja.

Ksenija je već pet godina u stabilnoj vezi. - Moj mladić je privržen i strpljiv. Ako me je trpeo do sada, trpeće me još. On mi je velika podrška, što mi u ovom poslu mnogo znači.

Ivana je jedina koja je u singl statusu. - Doskoro sam bila u vezi. Za to je potrebna velika posvećenost, kao i vreme, koje ja trenutno nemam dovoljno ni za sebe, pa sam sada solo.

U budućnosti sebe vide kao ostvarene žene, i porodično i poslovno. - Iz ličnog primera, iz kuće, znam da se može uskladiti privatni život, porodica i karijera - smatra Ksenija, a Sanja priznaje da bi, kao najstarija u bendu, prva trebalo da priča o deci koju bi volela da ima u narednim godinama, ali da je trenutno više tip karijeriste.

Iako su danonoćno posvećene muzici, nisu zapostavile obrazovanje. - Ne odustajemo od usavršavanja. Uskoro ću diplomirati ekonomiju - srećna je Ivana, apsolvent Ekonomskog fakulteta u Nišu i univerziteta Union, smera poslovne ekonomije.

Dok Sanja studira arapski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu i govori još pet jezika - engleski, španski, italijanski, hebrejski i portugalski - Ksenija privodi kraju školovanje u oblasti digitalnog marketinga na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu i priznaje:

- Roditelji nam ne bi dozvolili da zapostavimo fakultete. S druge strane, imam utisak da su nas oni pripremali za muziku od malih nogu. Uz mene su svaki dan, šta god da treba: da se vozi, donosi hrana i garderoba. Tata Nenad mi je strog kritičar, traži da mu pošaljem pesmu čim je završimo, a ako mu se nešto ne sviđa, spreman je da dođe u studio kako bismo to ispravili.

Pirati sa Kariba.

Devojke, čija je grupa dobila naziv po uraganima koji pogađaju Karibe, na kojima živi njihov producent Zoran Milinković, upustile su se u zajedničku avanturu upravo na tim ostrvima. Sem što žele da se vrate tim meridijanima, koje smatraju svojom drugom kućom, one imaju i mnogo snova koje nameravaju da ostvare, među kojima je i proboj na svetsko tržište. Taj točak sreće su uveliko zavrtele pesmama na engleskom jeziku i radom u Los Anđelesu, u studijima u kojima snimaju najveće pop zvezde: Madona, Bijonse, Ledi Gaga.

- Plasman na svetsko tržište je naš ultimativni cilj - iskrena je Sanja, dok Ksenija otkriva da im je želja da održe koncert u Medison skver gardenu u Njujorku i da od toga ne odustaju.

- Želimo da osvojimo svet - poručuje Ivana.

Na našu konstataciju da im u tome može pomoći holivudski superstar Džoni Dep kog su upoznale u Beogradu kada je snimao film “Minamata”, samo su se nasmejale.

- Srele smo ga u jednom restoranu u Beogradu. On je veliki džentlmen. Jeli smo ćevape zajedno, pili našu rakiju i dobro se proveli. Imao je strpljenja da pregleda naš jutjub kanal i naše spotove - seća se Ivana.

Ksenija napominje da druženje sa Depom nije bilo samo zbog provoda već i poslovno.

- Druželjubiv je. Baš je normalan, prizeman. Pričali smo čak i na francuskom, a pevale smo mu naše pesme na engleskom. Mi smo počele na Karibima, on je pirat s Kariba, tako da je u tom susretu bilo simbolike.