Đokovići pronašli idealan dom za svoju porodicu - Skupocena vila na obali Marbelje! (foto)

Autor:

22.12.2020 20:15

Foto:

Foto:



Predstavljamo vam vilu koju je nedavno u Marbelji kupio najbolji teniser sveta Novak Đoković i koja će u narednom periodu biti sigurna baza za njegovu suprugu Jelenu i decu Stefana i Taru.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković (33) odlučio je da promeni stalno prebivalište i da se iz Monte Karla, koji mu je bio baza proteklih 15 godina, preseli u Marbelju, u kojoj je u poslednje vreme često boravio i trenirao. U gradu na jugu Španije, u provinciji Malaga, prvi reket sveta proveo je proletos karantin zbog pandemije virusa korona. Pošto mu se mesto toliko dopada, shvatio je da je upravo tu pronašao idealan novi dom za svoju porodicu, pa je pazario luksuznu vilu koju je iznajmljivao po ceni od 10.000 evra nedeljno.

Proces kupovine je počeo pre nekoliko meseci, a ovih dana je očigledno završen, o čemu pišu španski mediji, navodeći da je Novak vilu s okolnim imanjem platio oko 10 miliona evra. Novi dom Đokovića ima skoro hiljadu kvadratnih metara, sa posedom koji se prostire na oko tri hiljade kvadrata.

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Vila “Beli biser” (La Perla Blanca), građena mešavinom mediteranskog i arapskog stila, jedan je od najvećih objekata u regiji Kosta del Sol (Obala sunca) i predstavlja visok standard luksuza i prefinjenosti. Nalazi se na najtraženijoj lokaciji u Marbelji, u elitnom naselju Sijera Blanka, sa kojeg se pruža prelep pogled na more, ali i na planine koje okružuju grad. U glavnoj zgradi ima devet soba i osam kupatila, dok postoje i dve sobe u susednoj kući za goste. Rajski ambijent upotpunjuju ogromno dvorište, sa divnom baštom koju krase palme, dečje igralište, garaža za tri automobila, prostrani bazen, teniski teren na kojem teniski as može da trenira, kao i natkriveni roštilj za trenutke familijarnog okupljanja.

Pročitajte i Novak i Jelena Đoković ponovo pomažu deci Srbije

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Unutar vile nalaze se i velika teretana, zasebna prostorija za zabavu sa stolovima za bilijar i stoni fudbal i bioskop, u kojem posebno uživaju Novakova deca, šestogodišnji sin Stefan i trogodišnja kćerka Tara. Teniseru i njegovoj supruzi Jeleni u kući se nudi i pravi užitak u vidu najmodernijeg spa centra, koji je opremljen džakuzijima, saunom i turskim kupatilom.

Slavni komšiluk!

Dakle, novi dom Đokovića krase elegantan, moderan spoljašnji izgled i unutrašnji vrhunski komfor. Ušuškan je u mirnom kraju i okružen divnom prirodom, što Novak i Jelena posebno cene, a do centra grada stiže se za samo pet minuta vožnje kolima. Zato ne čudi što će komšije Noletu u Marbelji biti neki od najbogatijih i najmoćnijih ljudi iz sveta sporta i šou-biznisa, koji tamo imaju kuće, kao što su Kristijano Ronaldo, Robert de Niro, Džordž Kluni...

Foto: Costas casas

Odluka da nova baza porodice Đoković bude u Marbelji razumljiva je i iz dva razloga. Novak će tako biti bliži mlađem bratu Marku koji već duže vreme živi u tom delu Španije i radi kao jedan od trenera u akademiji Pepea Imaza. S druge strane, taj grad je i dom Jelenine rođene sestre, Marije Ristić, koja tu živi sa svojim suprugom, košarkašem Lukom Bogdanovićem. Noletova supruga smatra da je Marbelja idealna za odrastanje njihove dece jer to mesto na jugu Španije ima oko 125.000 stanovnika i sjajnu klimu tokom cele godine. Ona i Novak uživaju u dugim šetnjama plažama i kupanju u moru zajedno sa sinom i kćerkom, koji obožavaju igre u pesku.

Nova vila osvajača 17 grend slemova ima sve što mu je potrebno da održava formu na visokom nivou jer ga u novoj godini očekuju nove borbe na terenu, a od 8. februara i učešće na Australijan openu u Melburnu na kojem brani titulu.