Miloš Biković - Iskreno o porodici, životu, karijeri

Autor:

28.12.2020 15:30

Foto:

Foto:



Miloš Biković jedan je od malobrojnih glumaca koji svoju karijeru uspešno gradi u različitim sredinama. Pored toga što je izuzetno popularan u Srbiji, on je i miljenik ruske publike. To potvrđuje i priznanje koje je nedavno dobio. Naime, proglašen je za najpopularnijeg glumca u toj zemlji.

Pored toga što pomno prati njegovu karijeru, tamošnja publika podjednako je zainteresovana i za njegov privatni život. U razgovoru za ruske medije, Biković je otkrio detalje iz porodičnog života:

– Prvi film koji sam snimio u Rusiji je Sunčanica Nikite Mihalkova. Postoji jedna priča o mom bratu monahu i tom filmu. Brat je veliki poštovalac njegovih filmova i sećam se da mi je jednom rekao da Mihalkov sprema novi film i da želi da angažuje nepoznate glumce. Tada mi je rekao da treba da mu pišem da želim da igram u njegovom filmu. Rekao sam mu: Ako je to božja volja, igraću u tom filmu. To se na kraju i desilo – ispričao je glumac, ističući da je sa starijim bratom oduvek imao poseban odnos.

– Moj brat je stariji od mene 16 godina, a otišao je u manastir kada je imao 22 godine. Ljudi imaju pogrešnu percepciju kada je reč o ovim stvarima i smatraju da monasi žive isposničkim životom, kao da žive u pećini. Ali to nije tako. (Pročitaj: Miloš Biković je jedan od najpoželjnijih muškaraca, a ko je njegov brat?)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Pa ipak, za njegove roditelje, bratovljeva odluka bila je iznenađenje:

– Teško im je bilo da prihvate. On je upamtio kako izgleda porodični život. Ja nisam. Postojao je jedan period kada su se moji roditelji nakon razvoda pomirili. Bili su ponovo zajedno šest meseci, ali su se potom trajno rastali. Ne sećam se perioda kada smo bili svi na okupu. Ali znam da sam svoje roditelje prvi i jedini put video zajedno kada sam imao 18 godina. Sedeli su za stolom i doručkovali… Brat i ja imamo iste roditelje, ali smo rasli u različitim uslovima – kaže Biković, a prenosi Alo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Pored različitih životnih situacija, porodični odnosi oblikovali su ga kao ličnost:

– Verujem da ljude oblikuju različite stvari koje im se događaju kako u detinjstvu, tako i kasnije u životu. Moj život je prepun iskušenja, vodile su me različite strasti, imao sam fazu kada sam puno grešio i nekada su mi mnoge stvari izgledale besmisleno. Imao sam utisak da sam konstantno u nekom začaranom krugu iz kojeg nisam mogao da izađem. Svaki moj pokušaj da izađem, vraćao me je natrag. Tek kada se udaljite od svih iskušenja, možete da postignete suštinsku slobodu – ispričao je Biković u emisiji 2vernik2 na ruskoj televiziji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Ipak, kako je naglasio, kao glumcu mu je bilo neophodno da izađe iz svoje zone komfora.

– Neophodno je da probate različite stvari u različitim fazama života. Da iskusite život u svoj njegovoj punoći. Da probate stvari koje su vam strane jer samo tako možete da ih približite sebi i da ih razumete. Želeo bih da probam nove stvari, da odem na vojnu obuku, da iskusim život u šumi, a nedavno sam naučio da koristim oružje  –  zaključuje glumac. (Pročitaj: Miloš Biković još jednom oduševio javnost: “Ja ne krijem ovo delo”)

Lana Dedić

Autor