Trijumf posle velike borbe: Novak Đoković u polufinalu turnira u Dohi

Autor:

03.01.2019 19:00

Foto:

Foto:



Novak Đoković je u polufinalu turnira u Dohi. Posle velike borbe i preokreta uspeo je da savlada Gruzijca Nikoloza Basilašvilija. Protivnik u polufinalu je Španac Roberto Bautista Agut.

Novak je posle velike borbe uspeo da slomi otpor raspoloženog Gruzijca. Đoković je loše ušao u meč, izgubio prvi set. Već sredinom prvog perioda je uspeo da uđe u ritam ali to nije bilo dovoljno da nadoknadi dva brejka zaostatka. U nastavku je kontrolisao razultat, slomio veliki otpor rivala i reši meč u svoju korist.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

@sunny__sweety је поделио/ла објаву дана 3. Јан 2019. у 9:04 PST


Basilašvili je prepustio servis Đokoviću i uspeo da iskoristi šansu i stigne do brejka na samom početku meča. Novak se konstantno mučio na svoj servis, a može se reći, probudio se nakon gubitka još jednog servisa i prednosti za protivnika od 4:1. Novak tada uz jedan vraćeni brejk vezuje dva gema.

Međutim, protivnik uspeva da odbrani kada je naš teniser imao brejk šansu pri rezultatu 4:3, a potom rutinski privede set kraju - 6:4 u prvom setu.

Drugi set doneo je mnogo bolju igru našeg enisera. Konačno je proradio prvi servis što mu je omogućilo da lakše osvaja servis gemove, a samim tim i napadne protivnikov servis. Već u drugom gemu oduzeo je servis protivniku i poveo sa 2:0. Potom je spasio jednu brejk šansu, a posle odbijenog napada, protivnik je počeo više da greši i tako je olakšao posao našem terniseru.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Smash Tenis Brasil (@smashtenis) дана 3. Јан 2019. у 9:01 PST

Đoković se u devetom gemu suoči sa brejk loptom, ipak uspeo je da se izvuče i reši set u svoju korist - 6:3 u drugom setu.

Velika borba i u odlučujućem setu. Novak je uspeo da na startu stige do brejka prednusti. Međutim, već u narednom gemu Basilašvili uspeva da vrati brejk. Ponovo je Đoković u petom gemu uspeo da osvoji brejk, ovu prednost nije ispustio do kraja meča, 6:4 u trećem setu.

Maja Gašić

Autor