"Ponesi pozdrav tamo gde ideš među zvezde, najsjajnije i najveće": Kolege se u suzama oprostile od Marka Nikolića

Autor:

05.01.2019 13:53

Foto:

Foto:



Glumac Marko Nikolić biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Poslednje godine Marka Nikolića: Velika borba sa opakom bolešću

Komemoracija velikanu našeg glumišta koji je preminuo 2. januara u 73. godini nakon duge i teške bolesti, održana je u Narodnom pozorištu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nikola Simić® (@nikolasimic.official) дана 2. Јан 2019. у 11:17 PST

Brojne kolege došle su da odaju počast čuvenom Gigi Moravcu, među njima su Petar Božović, Caci Mihailović, Rada Đuričin, Zoran Simjanović...

 

Dara Džokić: Setne uspomene na Marka Nikolića

Među prvima u Narodno pozorište pristigli su Markova porodica, supruga Dubrakva, ćerke i sin, kolege Tanasije Uzunović, Nenad Stoimenov, Dara Džokić, Nebojša Bradić, Rada Đuričin...

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JUGOSLAVIJA (YUGOSLAVIA) (@jugoslavija.sfrj) дана 2. Јан 2019. у 2:48 PST

Glumica Svetlana Ceca Bojković oprostila se dragog kolege

Veličanstven kao Karađorđe, оbožavan kao Giga: Uloge po kojima ćemo pamtiti Marka Nikolića

Mare moj, ne mogu da verujem da stojim ovde i pričam sve najlepše o tebi na ovoj sceni gde smo toliko radili. Pored bolnog gubitka svi tvoji imaju čime da se ponose. Tobom! Moj Gigo, ponesi moj pozdrav tamo među zvezdama gde ideš među najsjajnije i najveće. Radili smo mnogo i voleli smo se kao dva stara druga. Nisam ni sanjala da ću stajati ovde i govoriti sve lepo o tebi a da tebe nema. Verujem da se tvoja energija širi svuda do svake ove galerije. Putuj i ponesi moj pozdrav, Mare moj, i znaj da si ostavio traga – neutešna je Bojkovićeva.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivan Markovski (@ivke62nbg) дана 3. Јан 2019. у 7:32 PST

Glumica Gorica Popović jedva je pročitala poslednje pismo voljenom kolegi i prijatelju.

Smrt je bila brža: Velika neostvarena želja Marka Nikolića

-Dragi Marko, teško je oprostiti se sa tobom danas. Pre samo mesec dana vraćali smo se kući, entuzijastično si pričao o svom brodu, šta treba uraditi, kako ćeš ga sređivati... a pred ulazak rekao si: Vidimo se... Nismo se videli...- jedva je izgovorila Gorica Popović.

-Marko kao Giga se brzo ustoličio u najomiljenije glumce publike. A on se gospodski i često preskromno nosio sa popularnošću. U Pogrešnom čoveku, poslednjem našem projektu magija je biti na setu s njim. Ta magija je u toj njegovoj jednostavnosti. Pričali smo o životnim stvarima. Nije hteo da bude samo glumac, želeo je da bude prijatelj, da uživa, da se bavi ribolovom... Velika je praznina i teško je... - rekla je glumica.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dnevna doza BEOGRADA (@dnevnadozabeograda) дана 3. Јан 2019. у 4:03 PST

Svog televizijskog oca ispratio je Dragan Bjelogrlić.

-Marko je bio uvek jedan od njih, naizgled običnih ljudi. Zato je njegov Giga bio najomilneniji Moravac. Pet godina smo snimali Bolji život i nakon toga sam i nastavio da ga zovem ćale, a on mene sine. U svojoj poslednjoj ulozi on seda na brod i odlazi na put s kog se neće vratiti. To je bila uloga za njega. Bio je umoran jedva je hodao. Brod je otplovio u suton. Kada je završio rekao je, eh što stvarno nisam otplovio. Marko, ja te vidim sada na barci, i želim ti da si našao mirne luke za kojima si tragao. I možda se sretnemo na toj barci jednog dana, ti zabaciš udicu, uzmeš gitaru i zapevamo...do tada mnogo ćeš mi nedostajati dobri moj ćale, dobri moj Gigo - kroz suze je rekao Bjelogrlić.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nemanja Milunović (@nemanjamilunovicofficial) дана 2. Јан 2019. у 3:50 PST

I glumica Ljiljana Blagojević potresnim rečima oprostila se od prijatelja:

Dobri naš, Marko. Lider na sceni, lider svuda. Nije štedeo na talentu, dobroti, autoironiji, humoru… Njegov Giga Moravac bio je najpopularniji među svim Jugoslovenima. Neko kome su se do poda klanjali zbog pozorišne čarolije. Staće Ibar voda na trenutak. Ako postoji raj, onda postoji i nebeski Dunav i nebeski brod i Marko koji u njemu sedi svoj na svome. Hvala ti na svemu prijatelju, brate… – rekla je glumica.