Porodica, prijatelji i poštovaoci ispratili voljenog Gigu na večni počinak: Sahranjen Marko Nikolić

Autor:

05.01.2019 15:50

Foto:

Foto:



Glumac Marko Nikolić sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

“Ponesi pozdrav tamo gde ideš među zvezde, najsjajnije i najveće”: Kolege se u suzama oprostile od Marka Nikolića

Sahrani je prisustvovao veliki broj njegovih kolega i prijatelja, koji su se prethodno oprostili od glumca na komemoraciji održanoj na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Među brojnim kolegama na sahrani su bili i Svetlana Ceca Bojković, Radoš Bajić, Goran Sultanović, Tihomir Tika Arsić, Tanasije Uzunović, Nenad Stojmenović, Srdan Golubović, Darko Tomović, Feđa Stojanović, Milorad Milinković, Predrag Vasić, Iva Štrljić...

Dara Džokić: Setne uspomene na Marka Nikolića

Duga, tužna kolona uputila se ka večnoj kući barda srpskog glumišta. Uz kovčeg su koračali Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović Pele, Mima Karadžić, Nebojša Ilić...

Poslednje godine Marka Nikolića: Velika borba sa opakom bolešću

Ivana Vujić održala je dirljivi govor.

“Zbogom, Gigo moj”: Poslednji pozdrav Dragana Bjelogrlića filmskom ocu

-Vaša publika je ovde, sa ljubavlju. Vaši šminkeri, dekorateri, rekviziteri, Vaše kolege glumci, Vaše koleginice glumice, Vaša čestita porodica, Vaše troje dece, svi smo ovde - rekla je Vujić i zahvalila se Nikoliću na stotinama uloga koje je dao, na onome što nam je podario.

-Ja se zahvaljujem i srcu novih ljudi oko vas. Vi to osećate, oni su vas voleli -dodala je rediteljka

Poslednje zbogom: Dirljiv oproštaj Violete i Emilije Popadić od voljenog Gige

Glumac Marko Nikolić preminuo je 2. januara 2019. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član Narodnog pozorišta od 1970. godine. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom Gige Moravca u TV seriji "Bolji život", kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.