Jedini živi svedok istorijske svađe: Holivudska diva u 103. godini tužila filmski studio

Autor:

08.01.2019 11:20

Foto:

Foto:



Američki vrhovni sud ponovno je odbio da razmotri tužbu oskarovke Olivije de Hevilend (102) protiv filmskog studija Twenty-First Century Fox, jer ju je u seriji o poznatoj holivudskoj svađi navodno prikazao u pogrešnom svetlu.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dame Olivia de Havilland (@dame_olivia_de_havilland) дана 26. Нов 2018. у 4:19 PST

Sudije su potvrdile odluku nižeg suda koji je odbio tužbu De Hevilend, holivudske zvezde čija je karijera počela 30-tih godina 20. veka.

Suzan Sarandon i Džesika Lang u seriji o dve najveće holivudske suparnice

Ona je tvrdila da joj je miniserija "Svađa: Beti i Džoan" o poznatoj netrpeljivosti između slavnih glumica Beti Dejvis i Džoan Kraford narušila ugled tako što je prikazana kao tračerka i licemer.

De Hevilend je u seriji glumila Ketrin Zita Džons, Džesika Lang je glumila Džoan Kraford, a Suzan Sarandon je bila Beti Dejvis.

De Hevilend su smetale scene u kojima je prikazana kako uvredljivo govori o svojoj sestri, glumici Džoan Fontejn i šali se na račun sklonosti alkoholu Frenka Sinatre.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dame Olivia de Havilland (@dame_olivia_de_havilland) дана 18. Авг 2018. у 12:54 PDT

Vrhovni sud potvrdio je odluku žalbenog suda u Kaliforniji koji je smatrao da bi se eventualnim postupkom prekršila prava autora i filmskih radnika da na kreativan način prikazuju istorijske događaje.

Sud je takođe ocenio da je De Hevilend, ukupno gledajući, u seriji prikazana pozitivno.

Maja Gašić

Autor