Holivudska zvezda u Beogradu: Džoni Dep stigao u srpsku prestonicu

Autor:

25.01.2019 13:23

Foto:

Foto:



Slavni holivudski glumac Džoni Dep stigao je u Beograd, gde će snimati film „Minimata“ u režiji Endrua Levitasa, potvrđeno je Tanjugu u produkcijskoj kući "Work in Progress".

Ranije je direktor kuće "Work in Progress" Aleksandar Tadić rekao da će snimanje trajati sedam nedelja, od toga nedelju dana će provesti na Crnogorskom primorju.

- Tek krećemo sa pripremama i pronalaženjem lokacija. Deo seta će morati da se gradi u studiju, jer se radi o specifičnom periodu i radnja se delom dešava u Njujorku, a delom u Japanu - ekao je Tadić Tanjugu.

Tadić još ne zna da li će neko od srpskih glumaca biti angažovan, ali ističe da se sve ređe dešava da se neki strani film snima u Srbiji, a da se ne angažuju domaći glumci, kao i da što se tiče filma Minimata 80 odsto ekipe biće lokalni kadar.

Dep je prvi put u Beogradu bio 1992. godine, kada je čak i zasvirao sa „Partibrejkersima“ u SKC-u, a zatim je došao 2010. u posetu Emiru Kusturici na Mećavniku.

Ko je Judžin Smit i tragedija Minamate

Ostvarenje se bavi životom legendarnog fotografa Judžina Smita, koji je razotkrio trovanje živom stanovnika japanskog grada Minamata prouzrokovano ispuštanjem teških metala iz hemijske fabrike kompanije „Čiso“.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Johnny Depp (@johnnydeppofficial) дана 16. Сеп 2018. у 9:36 PDT

Judžin Smit jedan je od najznačajnijih fotografa u istoriji, poznat po izuzetnim foto-esejima, koji su obuhvatali brojne teme, od Drugog svetskog rata, izvanrednim naporima klinike doktora Švajcera u Gabonu, preko serijala fotografija o Pitsburgu do razotkrivanja tragedija koja je zadesila japanski grad Minamatu.

Maja Gašić

Autor