Porodica i prijatelji Šabana Šaulića neutešni: Dirljivo poslednje zbogom kralju narodne muzike

Autor:

22.02.2019 12:38

Foto:

Foto:



Nekrunisani kralj narodne muzike Šaban Šaulić izgubio je život u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se odigrala u nedelju, 17. februara u Nemačkoj.

Mural posvećen Šabanu Šauliću: Šapčani odali počast slavnom muzičaru (foto)

Šaulić će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u 15 časova, a od voljenog oca njegovi naslednici su se juče oprostili  dirljivom čituljom.

Sahrana Šabana Šaulića u petak u Aleji zaslužnih građana

- Voljeni tata, ne postoje reči kojima može da se opiše naš bol… Hvala za ljubav, bezbrižan život. Hvala za sreću u duši i srcu. Zauvek tvoji Mihajlo, Sanela i Ilda - piše u čitulji.

Odlazak kralja narodne muzike: Poginuo Šaban Šaulić

Trenutno se u svečanoj sali Skupštine grada Beograda održava komemorativni skup povodom smrti legende narodne muzike kojem osim porodice - supruge Gordane, ćerki Sanele i Ilde i sina Mihajla, prisustvuje i veliki broj Šabanovih prijatelja i kolega među kojima su Zorica Brunclik, Miroljub Aranđelović Kemiš, Svetlana-Ceca Ražnatović, Miroslav Ilić, Predrag Živković Tozovac, Dragana Mirković, Dragan Kojić Keba, Mina Kostić i mnogi drugi...

Govor je održala Zorica Brunclik koja se kroz suze prisetila dugogodišnjeg prijateljstva sa Šaulićem.

Neda Ukraden vidno potresena došla u dom Šaulića: Daj Bože snage Šabanovoj porodici…

- Dragi moj kume, prijatelju i moj kolego. Kada je u nedelju odjeknula kao bomba vest, više ništa nije bilo isto. Zavladala je neverica, naši ljudi tuguju u celom svetu, tuguje region, Srbija. Porodica je neutešna, prijatelji i kumovi. A kada kažem kumovi, pre nego što bilo šta kažem, razmišljam zašto si se ti, kume, odlučio za mene kada si bio tih i smiren, a ja sve suprotno bila. Moj kume, toliko toga smo prošli zajedno za četrdeset godina, rođenje dece, slave, svadbe, svaki tvoj i moj uspeh smo podelili sa porodicama. Ali, delili smo i tugu kada smo ispraćali roditelje na večni počinak. Ti i tvoja porodica ste bili uz mene. Kao što je moja prodica bila uz vas. Bili smo uspšeni, kume, kao duet i pojedinačno. Ostaće naše pesme za sva vremena. S kim ću sada da ih pevam, kada smo najčešće pevali zajedno? I kada nam neko kaže da pevamo, ti kažeš: "Hajde, kumo, iz našeg širokog repertoara da pevamo". Ljutio si se što na slavi nije bilo muzike, a ja sam bila srećna jer smo mogli da pričamo i pričali smo. Posle tebe život ne postoji, a ti si bio i ostao moj pevač, za sva pokolenja u svetu. Putuj sa anđelima, kume, i neka ti je večna slava - rekla je pevačica.

 

Maja Gašić

Autor