Javnost sve više veruje u istinitost tvrdnji o zlostavljanju dece: I "Simpsonovi" se ograđuju od Majkla Džeksona

Autor:

08.03.2019 17:28

Foto:

Foto:



Epizoda popularne animirane serije "Simpsonovi" u kojoj je Majkl Džekson pozajmio svoj glas jednom liku biće povučena u jeku nove nove kontroverze oko pevača, izjavio je izvršni producent serije Džejms L. Bruks.

Suze na premijeri filma o kralju popa: Mučne ispovesti seksualnih žrtava Majkla Džeksona potresle publiku (video)

Bruks je rekao da je zajedno s kreatorima serijala Metom Greningom i Alom Džinom doneo tu odluku nakon što su pogledali dokumentarac "Leaving Neverland" (Odlazak iz Neverlanda), koji je u nedelju premijerno prikazan u Sjedinjenim Državama, a u kojem su dvojica muškaraca obelodanila da ih je Džekson godinama seksualno zlostavljao dok su bili deca.

- Čini se da je to jedini izbor - rekao je Bruks za Vol Strit Džornal.

- Ljudi s kojima radim - s kojima sam proveo život prepirući se oko šala - bili su jedinstveni u vezi sa tim - kazao je.

Uvreda za roditelje: Voštana figura Majkla Džeksona uklonjena iz tržnog centra

Ta epizoda bila je netaknuta uprkos što su se godinama pojavljivale optužbe da je Džekson, koji je umro 2009, seksualno zlostavljao decu, ali je Bruks izjavio da je dokumentarac toliko uverljiv da ih je prisilio da promene mišljenje.

Fanovi izgubili veru u nevinost Majkla Džeksona: Muzičareva porodica kivna zbog kontroverznog filma

Džekson je u epizodi iz 1991. "Stark Raving Dad" dao glas liku Leonu Kompovskiju. Bila je to prva epizoda treće sezone u kojoj je Homer Simpson u psihijatrijskoj bolnici i deli sobu s Kompovskim, koji tvrdi da je Majkl Džekson.

- Počeo je postupak za uklanjanje te epizode - rekao je Bruks za Vol Strit Džornal.

Maja Gašić

Autor