Princeza Katarina uručila ultrazvuk vredan 73.000 evra Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije

Autor:

15.03.2019 13:36

Foto:

Foto:



Princeza Katarina Karađorđević u pratnji Kati Čabe, ambasadorke Kanade u Srbiji, uručila je novu ultrazvučnu opremu Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.

Ova medicinska oprema vredna je 73.000 evra i obezbeđena je zahvaljujući humanitarnim organizacijama Lajflajn Kanada i Lajflajn Njujork, čiji je pokrovitelj princeza Katarina.

-Prevencija i pregledi su veoma važni. Svaka žena – supruga, sestra, kćerka, majka ili baka moraju da se osećaju važno i da se brinu o svom zdravlju. Idite na redovne preglede, jer je to jedini način da se bolest otkrije na vreme i izleči. Veoma sam srećna što imamo tako dobre prijatelje koji nam pomažu, posebno one iz dijaspore - rekla je princeza Katarina.

Profesor Radan Džodić, direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, kao i celokupno medicinsko osoblje Instituta, zahvalili su princezi Katarini na njenoj donaciji i pruženoj pomoći.

Fondacija Princeze Katarine zajedno sa Lajflajn kancelarijama u Velikoj Britaniji, Čikagu i Njujorku u Sjedinjenim Američkim Državama, Torontu u Kanadi i Atini u Grčkoji, nastavlja da pomaže bolnicama i sistemu zdravstvene zaštite u Srbiji. Samo tokom prošle, 2018. godine, širom Srbije isporučena je medicinska oprema vredna više od dva miliona evra. Pored toga, organizovane su brojne edukacije za lekare, kao i stručne posete eksperata zdravstvenim institucijama u Srbiji.