Ostavio je neizbrisiv trag: Tri tužne godine bez Marinka Madžgalja

Autor:

26.03.2019 10:40

Foto:

Foto:



Prošle su tri godine otkako je nakon duge i teške borbe s rakom pankreasa u 38. godini preminuo glumac Marinko Madžgalj.

Vuk Kostić o odlasku dragih kolega: Teško mi je da pretočim tugu u reči, ona je samo za ćutanje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marinko Madzgalj (@_maki_marinko) on Dec 18, 2017 at 8:47am PST

Kolege i muzičari u znak sećanja na prerano preminulog glumca: Koncert u čast Marinka Madžgalja

Rođen je 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Kotoru gde je odrastao. Jedan od najvoljenijih srpskih glumaca diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić.Ostvario je brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, a bio je jednako uspešan i kao pevač i voditelj. 2015. godine Marinku je dijagnostifikovan rak pankreasa, a bolest je dugo krio od svojih najbližih, čekajući pogodan trenutak da im saopšti lošu vest. Ubrzo je usledila i prva operacija, a iako je u jednom trenutku javnosti delovalo da se njegovo zdravstveno stanje poboljšava, istina je bila drugačija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marinko Madzgalj (@_maki_marinko) on Oct 14, 2017 at 9:45am PDT

Od 2012. godine je bio stalni član beogradskog Ateljea 212, gde je značajne uloge ostvario u predstavama “Sedam i po”, “Zbogom SFRJ”, “Sveti Georgije ubiva aždahu”, “Avgust u okrugu Osejdž” i “Kazimir i Karolina”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marinko Madzgalj (@_maki_marinko) on Aug 21, 2017 at 4:32am PDT

Dušan Kovačević o kumstvu sa Madžgaljem: Bio je neverovatan, talentovan, dobar, pošten, a sa njim i oko njega sve je bilo samo pesma

Glumio je i u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Šine”, “Hamlet”, “Govornica”, “Molijer”, “Kako vam drago”, “Zapisi iz podzemlja”, “Iz junačkog života građanstva”. Igrao je u brojnim televizijskim serijama kao što su “Pevaj, brate”, “Na slovo, na slovo”, “Moj rođak sa sela”, “Greh njene majke”, “Ranjeni orao”, “Ne daj se”, “Nina”, “Crni Gruja”, “Karađorđe i pozorište”, “Lisice”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marinko Madzgalj (@_maki_marinko) on Aug 2, 2017 at 9:14am PDT

Glumac koga je publika zavolela u ulozi nespretnog Čede Velje u seriji “Crni Gruja”, bio je izuzetno omiljen među kolegama. Kako kažu, krasila ga je krotka narav, vedar duh i jedan opušten stav prema životu. Kao član muzičke grupe “Flamingosi” osvojio je prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marinko Madzgalj (@_maki_marinko) on Jun 17, 2017 at 10:13am PDT

Verovao je da kad bi ljudi više pažnje posvećivali osobama u svom okruženju umesto materijalnim dobrima, svet bi bio jedno daleko srećnije mesto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marinko Madzgalj (@_maki_marinko) on Oct 17, 2016 at 9:46am PDT

Ognjen Amidžić: Od kada sam saznao da je Marinko bolestan nosio sam težinu u sebi

Svoj ljubavni život je čuvao daleko od očiju javnosti, o njegovim vezama se nije mnogo znalo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marinko Madzgalj (@_maki_marinko) on Apr 23, 2017 at 1:05pm PDT

Čak i o njegovoj velikoj ljubavi, glumici Dubravki Mijatović sa kojom se venčao 2007, i sa kojom je imao ćerkicu Saru, nije se mnogo pisalo. Jednostavno, nisu želeli da svoju intimu dele sa svetom. Podjednako tiho su se i razveli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marinko Madzgalj (@_maki_marinko) on Dec 30, 2016 at 11:00am PST

Među kolegama je bio omiljen jer je voleo smeh i pesmu. Iza sebe je ostavio neutešne roditelje, ćerku Saru, devojku Lanu Sekulić, kao i mnogobrojne prijatelje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marinko Madzgalj (@_maki_marinko) on Oct 30, 2016 at 1:45pm PDT

Imao je samo 37 godina kada je otišao. Njegova porodica, u znak sećanja, objavila je povodom godišnjice smrti čitulju u dnevnim novinama.

- Voli te, tuguje i ne zaboravlja... Porodica - kratko piše ispod njegove fotografije.