Tragičan kraj dramske umetnice u Skoplju: Glumica i političarka izvršila samoubistvo

Autor:

07.04.2019 13:52

Foto:

Foto:



Biljana Beličanec Aleksić (45), glumica skopskog Dramskog teatra i bivša gradonačelnica opštine Kisela voda, oduzela je sebi život – vešanjem, potvrđeno je u nedelju iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Severne Makedonije.

Biljanino beživotno telo pronašao je njen drugi suprug poznati režiser Sašo Milenkovski u njihovom stanu u Istarskoj ulici u centru Skoplja, pišu Novosti.

Iz MUP-a je precizirano da je u subotu oko 22,30 časova, Policijskoj stanici Centar Sašo Milenkovski prijavio da je u stanu pronašao svoju suprugu Biljanu Beličanec Aleksić – obešenu.

Ekipa Hitne medicinske pomoći je konstatovala smrt, izvršen je uviđaj, a po naređenju javnog tužioca, telo je predato Sudskoj medicini na obdukciju.

Glumica Biljana Beličanec Aleksić bila je gradonačelnica skopske opštine Kisela Voda od 2013. do 2017. godine. U matičnom Dramskom teatru u Skoplju njene poslednje predstave su bile “Gospoda Glembaevski” i “Poslednji Makedonci”. Igrala je u nekoliko telezijskih projekata kao što je “Zdravo genijalci“, a radila je natsihronizaciju glasova aktera u turskim TV serijama.

Iz prvog braka Biljana je imala dva deteta.