Pamela očajna: Posle sedam godina uhapšen Džulijan Asanž (video)

Autor:

11.04.2019 19:00

Foto:

Foto:



Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž sproveden je u policijsku stanicu u Londonu nakon što mu je Ekvador ukinuo azil posle sedam godina i oduzeo državljanstvo. SAD traže izručenje. Asanž tvrdi da nije prekršio uslove kaucije. Proglašen je krivim jer je odbio da se preda.

Pamela Anderson i Džulijan Asanž: Tajna sakrivena u ambasadi

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by desck sanchez (@sanchezdesck) on Apr 11, 2019 at 7:52am PDT

Policija navodi da je Asanž (47) uhapšen u Ambasadi Ekvadora nakon što je odbio da se preda, piše Bi-Bi-Si.

Njega su, zatim, iz policijske stanice u lisicama prevezli do suda u Vestminsteru koji ga je proglasio krivim jer je prekršio uslove kaucije iz 2012. godine u vezi sa ekstradicijom Švedskoj zbog optužbi za silovanje. Asanž se izjasnio da nije kriv. Preti mu 12 meseci zatvora zbog ove presude.

Pamela Anderson: Bal pod maskama u društvu mladog princa (foto)

Članica Asanžovog pravnog tima Džen Robinson rekla je prethodno da je uhapšen ne samo zbog kršenja uslova kaucije već i u vezi sa zahtevom SAD za ekstradicijom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Vanguardia (@lavanguardia) on Apr 11, 2019 at 3:20am PDT

Britanska policija potvrdila je da su Sjedinjene Države zatražile ekstradiciju Asanža čim je uhapšen, javlja Rojters.

SAD, inače, optužuju Asanža za objavljivanje poverljivih vojnih i diplomatskih dokumenata. Iz njihovog ministarstva pravde su saopštili da se suočava sa potencijalnih pet godina zatvora zbog "zavere sa Čelsi Mening 2010. godine". Asanžov advokat je rekao da bi njemu, u slučaju izručenja, mogao da bude ugrožen život.

Na snimku koji je objavio RT vidi se kako nekoliko muškaraca drži Asanža i ugurava ga u kombi, dok on na sebi ima lisice, a u rukama drži neki predmet, koji izgleda kao knjiga. Asanž izgleda neprepoznatljivo i znatno starije.

Seksepilnija nego u vreme “Čuvara plaže”: Pamela Anderson u najizazovnijem izdanju do sada (foto)

Vest da je Džulijan Asanž uhapšen čini se da je iznenadila čitav svet, ponajviše izgleda američku glumicu Pamelu Anderson, koja se nije libila da iskaže svoj bes.

 

- Ekvadore, kako si mogao ovo da učiniš? Zato što te je razotkrio. A Velika Britanijo? Naravno - zato što si američka ku... i treba ti odvlačenje pažnje od Bregzita - napisala je nekadašnja Plejbojeva zečica na tviteru.

Maja Gašić

Autor