Ljubica i Mihailo Karađorđević: Princeza Natalija krštena na Oplencu (foto)

Autor:

06.05.2019 11:37

Foto:

Foto:



Članovi srpske kraljevske porodice, princ Mihailo Karađorđević i princeza Ljubica, krstili su proteklog vikenda ćerku, princezu Nataliju u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu.

Princeza Ljubica i princ Mihailo Karađorđević: Sve je podređeno Nataliji

Prinčevski par je krajem prošle godine dobio naslednicu, a sada su odlučili da malenu Nataliju krste na istom mestu na kome su se pre tri godine 23. oktobra venčali i gde su kršteni mnogi članovi dinastije Karađorđević. Čin krštenja obavio je vladika Jovan šumadijski, a kum princezice je poznati beogradski frizer Milan Šarić, pišu Novosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vencanice Anabella (@vencanice.anabella) on May 5, 2019 at 8:57am PDT

Princ Mihailo Karađorđević: Trenutak kada je Natalija došla na svet je najmagičnije iskustvo koje sam mogao da zamislim

Kada se rodila Natalija, 26. decembra prošle godine, u njenu čast sveštenici ove crkve održali su moleban, a crkvena zvona su prenela ovu radosnu vest. Princ Mihailo, koji je i prisustvovao porođaju, tada je, povodom dolaska na svet naslednice, istakao da je nemoguće rečima opisati njegovo i Ljubičino oduševljenje, kao i da je to najmagičnije iskustvo koje je mogao da zamisli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Sakic (@anasakic) on May 5, 2019 at 8:04am PDT

- Trenutak kada postanete otac je nešto što vas promeni za čitav život i Ljubici je mnogo značilo što sam mogao da budem uz nju od početka do kraja porođaja - rekao je tada princ.

Porođaj je protekao lakše i brže nego što je princeza očekivala, a u razgovoru za Gloriju Ljubica je otkrila koliko joj je značilo što je suprug, koji je presekao pupčanu vrpcu, sve vreme bio uz nju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ljubica Karađorđević (@ljubicakaradjordjevic) on Mar 19, 2019 at 5:07am PDT

Zlatne ruke princa Mihaila Karađorđevića: Igračke za bebu iz radionice budućeg tate

Posebno mi je drago što je Mihailo bio na porođaju, presekao je pupčanu vrpcu. On je staložen i pribran i u vrlo stresnim situacijama. Sve vreme mi je bio tačka oslonca. Zajedno smo uživali u magiji tih prvih minuta nakon Natalijinog rođenja. Trenutak kad sam prvi put ugledala Nataliju je nezaboravan, to je nešto što me je promenilo zauvek. Uzela sam je u naručje minut-dva nakon što je došla na ovaj svet i taj vrtlog emocija je teško opisati. Tad sam shvatila značenje izreke da se rođenjem deteta rađa i majka.

Tata i kćerka već imaju poseban odnos, otkrila je za naš magazin princeza Ljubica.

Ljubav prema modi: Prinčevski par i Anica Dobra na reviji Dragane Ognjenović (foto)

Mihailo je vrlo posvećen otac, podjednako učestvujemo u obavezama oko bebe i mislim da je to dobra osnova za kvalitetan odnos između njih dvoje. Takođe, on je izuzetno kreativna osoba i verujem da će ljubav prema stvaralaštvu s vremenom preneti i na Nataliju. Divno je kad roditelji mogu sa decom da podele hobije u kojima i sami uživaju, tako se već sad radujem što ću imati priliku da je upoznam sa konjima i naučim da jaše, dok će je Mihailo učiti da crta, vaja, pravi stvari od drveta i još mnogo toga.

Mihailo je sin pokojnog princa Tomislava i princeze Linde. Rođen je u Londonu, magistrirao je na Univerzitetu Vorvik. Ljubica je Beograđanka, završila je master studije na Farmaceutskom fakultetu.