Dodeljene BAFTA TV nagrade: Trijumf serije "Ubistvena Eva", nagrađen i Benedikt Kamberbač

Autor:

13.05.2019 11:14

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Guliver/ Getty images

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Guliver/ Getty imagesU Londonu su dodeljene tradicionalne BAFTA nagrade za najbolja televizijska ostvarenja u proteklih godinu dana.

Veliki pobednik je triler "Ubistvena Eva" u produkciji Bi-Bi-Sija, pošto je ovenčan sa tri trofeja – za najbolju dramu, za najbolju glumicu nagrađena je Džodi Komer, a za sporednu glumica Fijona Šou. Među dobitnicima i Benedikt Kamberbač i Ben Višo.

Priznanja Britanske filmske akademije ove godine otišle su u ruke autora dramske serije Ubistvena Eva (Killing Eve) i mini-serije Patrik Melorouz.

U kategoriji drame trijumfovala je Killed by My Debt.

Za najbolje glavne glumce proglašeni su Džodi Komer (za ulogu u seriji Ubistvena Eva) i Benedikt Kamberbač (Patrik Melorouz).

Najbolje role u sporednim ulogama imali su Fijona Šou (Ubistvena Eva) i Ben Višo (za ulogu u trodelnoj komičnoj drami A Very English Scandal) ocenili su članovi Britanske filmske akademije.

Sandra Ou, koja je takođe bila nominovana u kategoriji glavnih glumica čestitala je kolegama

Među nagrađenim televizijskim programima su i takmičarski šou Britanija ima talenat (Britain's Got Talent) i rijaliti program I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here.

Maja Gašić

Autor