Otvoreno pismo Tijane Dapčević "hejterima": Zašto sam ponosna na Tamaru i Makedoniju

Autor:

20.05.2019 20:59

Foto:

Foto:



Tamara Todevska, mlađa sestra popularne pevačice Tijane Dapčević, ostvarila je veliki uspeh na nedavno završenom takmičenju za Pesmu Evrovizije. Sjajnom pesmom i volaknim izvođenjem Tamara je izvojevala osmo mesto za Severnu Makedoniju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Za mene je @tamaratodevska pobednica!!! Ovo je pesma!! Ovo je pevanje!! Mogu samo reći na nivou @adele

Објава коју дели Nikola Rokvic (@nikolarokvic) дана 19. Мај 2019. у 8:54 PDT

Makedonska pevačica je imala ogromnu podršku iz Srbije i od domaćih kolega koji su je čak uporedili sa Adel, ali njen najveći fan svakako je bila sestra Tijana. Tijana je na društvenim mrežama neprestano objavljivala fotke sa takmičenja, uz haštag #PROUD (ponosna), što je naziv pesme koju je pevala Tamara i pozivala srpsku publiku da glasa.

Severna Makedonija je dobila od Srbije maksimalan broj poena, dok komšije nisu uzvratile istom merom i Nevenu Božović ostavile su bez bodova, a što je izazvalo revolt kod velikog broja domaće publike. Društvene mreže su se usijale, a "hejteri" su odlučili da se obračunaju sa Tijanom.

U prodaji je 828. broj magazina “Gloria”

Dapčevićeva je odlučila da odgovori na kritike.

- 'Tijana, zašto toliko pišeš o sestri?' 'Kakva Severna Makedonija??? Ne piši tako, bolje ostani u Srbiji!' 'Zašto se ne vratiš u tu Makedoniju ako je već toliko voliš?' , 'Dijaspora nas je izdala!' E, sad da ja vas nešto pitam: Jeste li čuli vi pesmu? Jeste stvarno slušali ili ste samo onako pretrčali? Ili ni ne umete više da saslušate, ni sebe, ni nekog drugog - napisala je Tijana na društvenim mrežam i dodala:

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tijana Dapčević (@tijana.dapcevic) дана 20. Мај 2019. у 11:25 PDT

- A sad da dgovorim na vaša pitanja:

PROUD je ono kad tvoja sestra sa šest godina gleda Evroviziju i kaže: 'I ja ću pevati tu!', iako pojma nema ni ko je ona u tom trenutku, a ne šta je Evrovizija.

PROUD je kad smo mesecima svi kao na iglama dok se bira pesma, haljina, nastup i dok svi isfiltriraju dobre namere od loših ideja, da bi se na kraju dobio nastup uz koji vreme stane.

 

PROUD je kad ona dođe na scenu, a ja imam utisak da je sve došlo. I da niko pre nije ni bio tu.

PROUD je kad kamera pokaže pun kadar na početku pesme i kad je gledam pravo u oči i vidim da će je to to, da nema potrebe da brinem, iako do pre tri sekunde nisam mogla da dišem od treme.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tijana Dapčević (@tijana.dapcevic) дана 18. Мај 2019. у 11:56 PDT

PROUD je kad posle nastupa počnu da stižu ovacije sa svih strana, u obliku poziva, poruka, suza, smeha, navijanja.

PROUD je kad znaš da uvek imaš na koga da se osloniš.

PROUD je kad, nakon 15 godina, uzmem violončelo ponovo u ruke i apsolutno me ne interesuje da li se provukao neki falš, jer hoću još jednom (na svoj način) da pokažem da sam ponosna na sebe, Tamaru, sav svoj narod (a on je na mestima mnogo širim od roze linija u atlasu) i sve one koji ne odustaju od sebe i svojih snova.

 

A ovi, digitalni (ne)ljudi, neka pronađu bar jednu stvar na koju će biti ponosni i sve će odmah dobiti lepši smisao.

Maja Gašić

Autor