"Diznijeva fantazija" ponovo odložena iz bezbednosnih razloga! Ivan Tasovac: U ovim uslovima jedino je moguće organizovati rvanje Mini i Snežane u blatu

Autor: Svetlana Stojaković

29.06.2019 12:20

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Jakov Simović/ Beogradska filharmonija

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Jakov Simović/ Beogradska filharmonijaKoncert na otvorenom Beogradske filharmonije zakazan za 30. jun na Ušću se odlaže, i to iz bezbednosnih razloga. Zbog obilne kiše koja je pala u četvrtak uveče i natopila zemljište, procena svih relevantnih službi za procenu bezbednosti je da teren nije siguran za publiku i da nosi binu koja teži više desetina tona -saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

Postavka bine za generalnu probu, pre nevremena, 22. juna

-Umesto Diznijeve Fantazije uživo, jedina moguća opcija bi bila da organizujemo rvanje Mini Maus i Snežane u blatu do kolena. Šalu na stranu, ovo je jedna od najtežih odluka koju smo morali da donesemo. I pored velike želje ne samo 105 muzičara, šefa-dirigenta Gabrijela Felca i produkcije Beogradske filharmonije, već i brojne publike koja se meri u desetinama hiljada i koja je željno očekivala ovaj događaj, i najmanji rizik u vezi sa bezbednošću koncerta, dovoljan je da budemo maksimalno odgovorni i pronađemo nov termin za naš Treći koncert na otvorenom -rekao je prvi čovek Beogradske filharmonije  Ivan Tasovac.

Ivan Tasovac: Kada otkriješ novu definiciju bola, imaš samo jednu ambiciju, da taj bol prestane

Zemljište nakon nevremena 29. juna

Beogradska filharmonija je najavila izvođenje Diznijeve Fantazije uživo za 23. jun i odložila koncert zbog crvenog meteo alarma i vremenskih nepogoda, ali je uspela da celokupnu produkciju pomeri za 30. jun. Međutim, oluja koja je zadesila Beograd u četvrtak uveče (27. jun 2019.) tokom koje je palo 27 litara kiše po kvadratnom metru, napravila je novi niz neprilika zbog kojih će Filharmonija potražiti novi datum za koncert na otvorenom, a koji će biti naknadno objavljen.