Novak Đoković: Ostvario mi se san

Autor:

12.07.2019 18:50

Foto:

Foto:



Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona, pošto je u polufinalu pobedio Španca Roberta Bautistu Aguta 6:2, 4:6, 6:3, 6:2.

-Zaista je bio turnir iz snova. Ostvario mi se san da se borim za titulu na mestu na kom sam dosta puta igrao u finalima. Uvek je nešto drugačije i želim da iskusim to ponovo -rekao je pri teniser sveta posle meča.

Đoković je posle četiri seta i dva sata i 50 minuta igre, izborio šesto vimbldonsko finale.

-Zaista sam se namučio, Roberto je igrao prvi put u gren slem polufinalu ali nije podlegao pod težinom tog meča. Na početku jeste pravio greške ali je već od drugog seta stabilizovao igru. Kvalitetno je igrao sa osnovne linije i bolje servirao, zaista sam i ja bio malo napet. Bilo je nezgodno i u prvih pet gemova trećeg seta, u tom periodu je meč mogao da ode na bilo koju stranu ali sam srećan što sam ga usmerio na svoju - izjavio je Đoković, prenosi rts.

Novak će u nedelju od 15 sati igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kome se sastaju Španac Rafael Nadal i Švajcarac Rodžer Federer.

-Moji treneri će pratiti ceo meč. Federer - Nadal je epesko rivalstvo u istoriji ovog sporta i užitak je gledati ga - rekao je Novak.