Džordž Kluni podelio bogatstvo: "Poklončićima" iznenadio prijatelje

Autor:

08.01.2018 22:00

Foto:

Foto:



Oskarovac koji je nedavno postao milijarder ne zaboravlja svoje prijatelje, četrnaest najbližih pozvao je kod sebe u kuću gde su ih čekali koferčići čiji sadržaj je svakog šokirao

- Novac mi više nije potreban. Gluma je bila način na koji sam plaćao kiriju i ostale troškove, ali sad mi to više nije neophodno. Imam milijardu!

Džordž Kluni o nasledniku: Kad se Aleksander smeje, cela soba se ori

Ovako je pre nekoliko meseci govorio oskarovac Džordž Kluni (56), kad je za milijardu dolara prodao svoju kompaniju za proizvodnju tekile. Međutim, on je i mnogo pre toga prestao da brine o novcu, i pustio da mu prolazi kroz širom raširene prste. Kao kad je 2013. zaradio celih 40 miliona dolara za reklamiranje espreso kafe. Čim mu je taj iznos legao na račun, dogodilo se nešto potpuno ludo, što je nedavno u opširnom intervjuu opisao biznismen Rendi Gerber, najpoznatiji kao suprug supermodela Sindi Kraford.

- Ima nas nekoliko, družimo se od rane mladosti i naše društvo nazivamo “Dečaci” (The Boys). Džordž je jedan od nas. Jednog dana mi zvoni telefon, vidim na ekranu “The Boys” i javim se. On je bio na vezi, sećam se dobro kao da je bilo juče: bio je 24. septembar 2013. Rekao mi je da svi treba da na svojim kalendarima upišemo “27. septembar - zauzeto”, i da to veče obavezno dođemo kod njega na večeru - priča Rendi.

Društvo je stiglo u zakazano vreme u Klunijevu vilu u Los Anđelesu. Njih 14. Dočekao ih je veliki sto, na svakom mestu je pisalo ime jednog od “Dečaka” i stajalo je po jedno crno koferče. Pre nego što su stigli da ih otvore glumac je uzeo reč i pozdravio svoje goste:

- Slušajte, želim vama momcima da kažem koliko mi značite u životu. Kad sam došao u Los Anđeles, spavao sam na kaučima u vašim stanovima, ali sam imao tu sreću da vas poznajem, i danas ne bih bio ovo što jesam bez vas - nazdravio je Kluni.

A onda je usledio šok.

- Sećam se da je Džordž nastavio: “Dakle, znajte koliko mi je važno što smo još uvek zajedno, i želim da vam uzvratim. Zato, molim vas otvorite svoje koferčiće”. Otvorili smo ih i unutra našli svako po milion dolara! U novčanicama od po 20 dolara. Svaki od nas četrnaestorice dobio je na poklon po milion dolara! Bili smo u šoku. U stilu - šta je ovo sad? - kaže Rendi.

Dok je društvo zapanjeno gledalo u sadržaj koferčića, Kluni je objasnio:

- Znam da smo svi prolazili kroz teška vremena, neki od nas još uvek to čine. Zato sam se postarao da se ne brinete za vašu decu, za njihovo školovanje, za otplatu vaših hipoteka. Evo, jedan od nas, naš drugar, sada radi u baru na aerodromu u Teksasu. Ide na posao biciklom, nema novac za auto jer izdržava celu porodicu. Svi ste vi dugo brinuli o Džordžu, sad je trenutak da Džordž brine o vama, da vam uzvrati. I ne samo to - platio sam unapred porez na ovaj novac, tako da svakom pripada po milion dolara neto.

TIŠINA U AVIONU

Rendi Gerber, koji je ispričao ovaj neobičan doživljaj, dugo je bio kompanjon Džordža Klunija u korporaciji Casamigos koja se bavila proizvodnjom meksičke tekile. Postali su partneri baš te 2013, kad mu je oskarovac poklonio milion dolara. U junu ove godine kompanija je prodata britanskom koncernu Diageo za 700 miliona dolara, plus 300 miliona bonusa ako prodaja tekile bude išla kao što je planirano u narednih deset godina.

Poznat po šalama koje zbija sa svima, Kluni je lansirao jednu na koju je nasela i njegova supruga Amal. Prošlog proleća, dok je ona bila u poodmakloj trudnoći, a znalo se da nosi blizance, Džordž joj je predložio da decu nazovu Kasa i Amigos po njegovoj omiljenoj tekili. Kao što bi i svaka majka, i Amal je dobila nervni slom, zapretila je razvodom ako mu tako nešto još jednom padne na pamet. Kad su se deca rodila, početkom juna ove godine, dali su im imena Ela i Aleksander.

Odmah po rođenju blizanaca glumac se pretvorio u brižnog oca, a posle prodaje kompanije Casamigos rešio je da (pretpostavlja se privremeno) napusti svoju filmsku karijeru. Pod izgovorom “Novac mi više nije potreban”.

Novopečeni milijarder pre nekoliko dana pokazao je da ga novac koji je zaradio nimalo nije promenio. On i Amal proglašeni su za “najkul putnike u avionu”. O čemu se radi?

Amal i Džordž Kluni: Kad blizanci prave probleme u avionu, roditelji imaju rešenje

Cela porodica, roditelji i blizanci putovali su iz Los Anđelesa za London. Pre poletanja Kluni je svima u džambo džetu podelio... ne po milion dolara, nego slušalice koje u potpunosti izoluju zvuk. Ako se Ela ili Aleksander rasplaču tokom leta, da ne uznemiravaju druge putnike. Jedan od onih koji su dobili slušalice kasnije je pričao novinarima:

- Džordž i Amal su se izvinjavali ljudima unapred. Izvinili su se i Kventinu Tarantinu koji je bio u istom avionu.

Posle ovog događaja neki novinari su spekulisali da je to već počela politička kampanja Džordža Klunija, koji ima za cilj da se kandiduje na sledećim predsedničkim izborima u SAD i pobedi Donalda Trampa.

Maja Gašić

Autor