Pomak na ATP listi: Novak Đoković napredovao posle tri i po godine

Autor:

29.01.2018 17:15

Foto:

Foto:



Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković, nakon osmine finala na Australijan openu, napredovao je za jedno mesto i sada je 13. na najnovijoj ATP listi. Posle turnira u Melburnu došlo je do nekoliko značajnih promena na listi deset najboljih tenisera.

Nakon lavovske borbe Novak poražen u Melburnu: Braća Mari pružila podršku našem teniseru (foto)

Marin Čilić je plasmanom u finale ostvario najbolji plasman u karijeri, a Sten Vavrinka je sa osme skliznuo na 15. poziciju.

Đoković je plasmanom u četvrto kolo u Melburnu, gde je prošle godine eliminisan u drugom kolu od Denisa Istomina, zaradio 135 bodova i ostvario prvi skok na listi još od jula 2014. godine, kada se vratio na sam vrh.

Broj jedan je i dalje Rafael Nadal, s tim što mu se šampion sa Ozi opena Rodžer Federer primakao na samo 155 poena, treći je Marin Čilić, koji je plasmanom u finalom ostvario najbolji plasman u karijeri, a iza su Grigor Dimitrov i Aleksandar Zverev.

Ostali srpski teniseri iz najboljih 100 zabeležili su pad, Filip Krajinović sa 36. na 38, Viktor Troicki takođe dve pozicije na 67, Dušan Lajović za devet na 84, a Laslo Đere za tri na 88. mesto na ATP listi.

Maja Gašić

Autor