Odeljenju za patente SAD stigao zahtev: Meril Strip želi da zaštiti svoje ime

Autor:

30.01.2018 13:17

Foto:

Foto:



Meril Strip, jedna od najslavnijih glumica svoje generacije, podnela je Odeljenju za patente SAD zahtev za zaštitu svog imena.

Објава коју дели Meryl Streep (@merylstreep) дана 8. Јан 2017. у 9:36 PST

U zahtevu podnetom 22. januara traži se zaštita imena Meril Strip za "upotrebu u industriji zabave", filmovima, održavanju javnih govora i autograma.

One su kao vino: Zvezde za koje su godine zaista samo broj

U svojoj karijeri dugoj 40 godina, u pozorištu, na filmu i televiziji, Meril Strip je stekla tri Oskara, tri Emija i šest nagrada Zlatni globus, a prošle nedelje potukla je sopstveni rekord jer je 21. put nominovana za Oskara za ulogu u filmu "Novine" (The Post).

Nije jasno zbog čega je šezdesetosmogodišnja glumica odlučila tek sada da zaštiti svoje ime, piše agencija Rojters i dodaje da njen advokat nije bio dostupan za komentar.

Објава коју дели Meryl Streep (@merylstreep) дана 8. Мај 2017. у 10:59 PDT

Mnoge poznate ličnosti odlučuju se da zaštitite svoje ime ili neku poznatu rečenicu radi zaštite svog intelektualnog vlasništva kako bi sprečili druge ljude da se neovlašćeno njime koriste i zarađuju prodajom proizvoda s njihovim imenom.

Tejlor Svift

Meril Strip odgovorila na optužbe mlade koleginice: Nikada nisam bila pozvana u Vajnstajnovu hotelsku sobu

Iz Odeljenja za patente saznaje se da je zadnjih deset godina pevačica Tejlor Svift podnela 60 zahteva za zaštitu prava intelektualnog vlasništva, među kojima su stihovi pesama "This Sick Beat" i "Nice to meet you. Where you been?" za korišćenje u proizvodnji odeće, pribora za negu kose i beležnica.