Novak Đoković: Imao sam intervenciju na laktu

Autor:

03.02.2018 10:38

Foto:

Foto:



Juče su švajcarski i domaći mediji preneli informaciju da je najbolji srpski teniser Novak Đoković operisao lakat sa kojim duže vreme ima probleme, pozivajući se na tamošnji list “Blick”.

Švajcarski mediji tvrde: Novak Đoković se podvrgao operaciji?

Kako se navodi, Đoković je obavio kraći hirurški zahvat u klinici u Mutencu, u blizini Bazela.

Do sinoć Novak nije komentarisao ove natpise, a onda se javnosti obratio putem društvenih mreža i potvrdio da  glasine nisu neosnovane.

- Dugujem vam novosti u vezi sa mojim oporavkom. Borim se sa ovom povredom prethodne dva meseca i u tom periodu sam bio kod mnogih lekara. Bilo je mnogo različitih mišljenja, različitih dijagnoza, predloga... Nije bilo lako odlučiti kojim putem krenuti i šta uraditi - napisao je Đoković na Instagramu i onda nastavio:


- Odmorio sam šest meseci nadajući se da ću se vratiti potpuno spreman, ali nažalost i dalje sam osećao bol. Nedostajalo mi je takmičenje, to mi je u krvi i morao sam da se okušam na Australijen openu.

Đoković je istakao da se dogovorio sa svojim timom da će, posle turnira u Melburnu, pokušati razne metode lečenja.

- Pre nekoliko dana sam odlučio da uradim manju intervenciju na laktu. Deluje da sam sada na pravom putu, na putu punog oporavka. Moram vam reći, ovo je težak put.

Srpski teniser je istakao da je uvek vodio računa o svom telu i da je uvek tražio prirodne metode lečenja, zbog čega "sam imao neke neverovatne godine na turu".

- Veoma sam pozitivan i uzbuđen, želim da se vratim na mesto koje volim najviše. Na teren - zaključio je Đoković.

Maja Gašić

Autor